Muistithan venepoletin?

Veneiden säilytyksestä Kivinokan rannalla peritään 30 euron maksu / vene / vuosi. Kivinokkalaisten venepoletin on oltava näkyvällä paikalla veneeseen kiinnitettynä.

Tänä kesänä veneet oli käännettävä oikein päin 15.6. mennessä.  Saaritoimikunta tarkistaa venepoletit tänään. Ne veneet, joita ei ole polettia tulkitaan hylätyiksi veneiksi ja huutokaupataan kahden viikon kuluttua.

Jos olet unohtanut hankkia venepoletin, ota välittömästi yhteyttä saaritoimikuntaan, saaritoimikunta@kivinokka.fi.

Jos sinulla on kajakki tai kanootti Kivinokan rannassa, ota yhteyttä saaritoimikuntaan. Polettia ei tarvitse maksaa, mutta selvitämme löytyykö kaikille omistaja kivinokkalaisista ja myymme loput. Huutokauppa pidetään sunnuntaina 29.7. kello 12 alkaen.
IMG_20180712_121827_resized_20180712_122355224

 

Kaupunki valvoo pysäköintiä Kivinokassa

Kivinokkalaisten alueella on pysäköinti kielletty parkkipaikkoja lukuunottamatta.  Vain välttämätön huolto- ja inva-ajo on sallittua. Huoltoajon jälkeen auto viedään välittömästi parkkipaikalle.  Kaupungin pysäköinninvalvonta valvoo pysäköintiä alueella. Yhdistyksen hallitus, saaritoimikunta ei osallistu valvontaan, sillä se on viranomaisten tehtävä. Pysäköintivirhemaksuista voi vaatia oikaisua kaupungin pysäköinninvalvonnalta, ei yhdistykseltä. Vältetään turhaa autoilua, jotta voimme kaikki nauttia Kivinokassa luonnonrauhasta.

Sorsapolun vessa maalataan talkoilla, jättipalsami kukkii kohta

Vessojen maalaaminen jatkuu. Sorsapolun vessan kesämajalaiset ovat koonneet talkooporukan, ja vanhat maalit rapsutetaan lauantaina 30.6. Rapsutus jatkuu maanantaina ja sen jälkeen vessat pestään maalipesulla, mikä vaatii huuhtelemisen jälkeen päivän kuivumisajan. Maalit ja maalausvälineet toimitetaan vessalle, kun maalaustalkoot alkavat. Ilmoitamme maalaustalkoiden aikataulusta FB-sivullamme ja ilmoitustaululla.

Jättipalsami nostaa nuppujaan parhaillaan ja nyt on juuri oikea aika kerätä se pois maastosta, ennen kuin se pääsee siementämään. Palsami-talkoot pidetään sunnuntaina 8. heinäkuuta. Kokoontuminen kello 11 uimarannan studiolla, josta saat jätesäkkejä. Säkit kerätään parkkipaikalle erikseen merkittyyn paikkaan, josta Stara toimittaa ne pois. Palsameja voi poimia myös koko seuraavan viikon, jos sunnuntaina ei pääse talkoilemaan. Jättipalsami on säädetty haitalliseksi vieraslajiksi koko EU:n tasolla, minkä johdosta sen maahantuonti, kasvatus, myynti ja muu hallussapito sekä ympäristöön päästäminen on kielletty.

 

Sorsapolun lähistöllä tuoksahtaa

Saaritoimikunta oli tilannut Kivinokkalaiset ry:n vessojen tyhjennyksen ennen juhannusta. Valitettavasti Hurrikaanin tyhjennysauto hajosi Sorsapolulla ennen tyhjennystä ja maastoon pääsi valumaan ulostetta. Kesätyöntekijämme on peittänyt valuman karikkeella ja lapioi sitä pois huomenissa.

Hurrikaanin on tarkoitus tyhjentää ulkovessojen säiliöt ennen juhannusta, mutta Sorsapolun varrella saattaa siis hetken tuoksahtaa siis kakkostyypin tuotos.

Älä tuo puuta kokkokasaan – avotulenteko kielletty metsäpalovaroituksen vuoksi

Upealla keväällä ja alkukesällä on kääntöpuolensa: luonto kuivuu ja Uudellamaalla on voimassa metsäpalovaroitus.  Tämä tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä on avotulen teko kielletty. Avotulella tarkoitetaan nuotiota tai muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti joko maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Esimerkiksi kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan pelastuslaissa avotulen teoksi.

Uudenmaan pelastuslaitokset ovat lisäksi asettaneet tiukennetun avotulen tekokiellon. Pelastuslaitosten antama avotulen teko kielto tiukentaa normaalin metsäpalovaroituksen asettamia rajoituksia avotulen käytölle. Esimerkiksi virkistysalueiden keittokatoksien tulisijoja ei nyt saa käyttää.

Esimerkiksi rakennusjätteiden polttaminen tynnyrissä on ehdottomasti kielletty. Luonto on nyt niin kuivaa, että kipinä voi sytyttää koko Kivinokan ja silloin ovat vaarassa kesämajojen lisäksi ihmiset ja luontokappaleet. Saaritoimikunta on antanut asiasta varoituksia. Valitettavasti joudumme seuraavaksi kutsumaan paikalle poliisit, jos asiaa ei uskota.

Juhannuskokkokasaan ei voi nyt tuoda enempää jätepuuta, sillä näyttää hyvin todennäköiseltä, ettei ennen juhannusta tule niin paljoa vettä, että metsäpalovaroitus peruttaisiin. Todennäköisempää on, että yhdistys tilaa rannalle roskalavan ja kokko viedään Sortti-asemalle ennen juhannusta.

 

 

Vessojen maalaus etenee, jos löytyy talkoolaisia

Tammitien ja uimarannan vessat on nyt maalattu talkoilla. Suurkiitos kaikille osallistuneille. Meitä oli noin 20 sutijaa hommissa. Uimarannan vessan ovet maalataan vielä ensi viikolla, mutta ne ovat käytössä nyt viikonloppuna 16.-17.6.

Kivinokkalaisten alueella on seitsemän vessaa ja niiden kaikkien katot on uusittu tänä kesänä. Lisäksi on vaihdettu mätiä lautoja. Pihlajatien, Rajatien, Kuusitien, Sorsapolun ja haisulivessan maalaus edellyttää sitä, että kesämajalaiset oman vessansa lähistöltä kokoavat talkooporukan maalaamista varten. Maalaamiseen menee kaksi päivää, sillä pohjamaalin on kuivuttava vuorokausi.  Talkoolaisia tarvitaan useampia, maalaamisessa on yllättävän iso homma. Yhdistys tarjoaa vanhan maalin rapsutuksen ja hommaa maalit sekä siveltimet. Jos siis haluat oman vessasi uuteen maaliin, kokoa talkooporukka ja ilmoittautukaa saaritoimikunnalle: saaritoimikunta@kivinokka.fi. Kertokaa samalla, milloin pitäisitte maalaustalkoot, niin järjestämme vanhan maalin rapsutuksen ennen talkoita. Loppukesään maalaamista ei kannata jättää ilmankosteuden vuoksi.

Laiturin lupahakemus jumittaa kaupungilla

Kivinokkalaiset ry on tammikuussa hakenut Helsingin kaupungilta lupaa venelaiturin pitämiseksi Lammassaaren puoleisella rannalla. Kaupunki on nyt siirtänyt asian käsittelyn lakimiehelleen, sillä edellisellä laiturinhaltijalla on keskeneräisiä asioita kaupungin kanssa. Paikalla olleen vanhan laiturin lupa on ollut aiemmin Helsingin alueen uistelijoiden nimissä. Tiedotamme venepaikkojen kohtalosta, kun saamme kaupungilta päätöksen. Alkuperäisen aikataulun mukaan luvan piti tulla huhtikuussa.

Tammitien vessat pois käytöstä loppuviikon ajan

Uimarannan ja Tammitien vessat maalataan talkoilla viikonloppuna. Torstaina vessat pestään maalipesulla ja huuhdellaan, joten vessoja ei voi käyttää pesun aikana. Lauantaina kello 11 aloitetaan maalaaminen, jolloin vessat ovat pois käytöstä. Tervetuloa maalaamaan!

Vessat korjattu, uimarannan ja Tammitien vessat maalataan talkoilla

Kivinokan ulkovessojen katot ja mädät puurakenteet on nyt korjattu. Touko-kesäkuun vaihteessa rapsutetaan uimarannan ja Tammitien vessat vanhasta maalista. Kokeilemme, onnistuisiko niiden maalaaminen talkoilla. Talkoot järjestetään 9.-10. kesäkuuta kello 11-16.

Vessojen maalit rapsutetaan pois ennen talkoita. Pahoittelemme sotkua.

Talkoisiin voi ilmoittautua osoitteella saaritoimikunta@kivinokka.fi tai facebookissa. Talkoolaisille tarjotaan saunaliput. Tervetuloa mukaan! Säävaraus.

Kevätkokous päätti, että yhdistys selvittää JHL:n kesämajalaisten liittymistä

Kivinokkalaiset ry:n kevätkokous veti eilen aurinkoiselle uimarannalle ennätysmäärän väkeä. Kokouspaperit loppuivat kesken, kun paikalle saapui yli 60 jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle. Lisäksi hyväksyttiin sääntömuutos, joka mahdollistaa jatkossa kokouksiin osallistumisen valtakirjalla. Lisäksi kiitettiin niitä aktiivisia kivinokkalaisia, jotka jättivät paikkansa Saaritoimikunnassa ja vesiputkitalkoissa ahkeroineita kesämajalaisia.

Pitkä, aktiivinen ja monipuolinen keskustelu käytiin siitä, tulisiko Kivinokkalaiset ry:n aloittaa selvitystyö ja neuvottelut JHL:n kesämajalaisten liittymisestä Kivinokkalaiset ry:n jäseniksi. Kivinokkalaiset ry ottaisi tällöin tulevaisuudessa hallintaansa ja vastuulleen myös JHL:n kesämaja-alueen vuokrasopimuksen. Kokouksessa kysyttiin, mitä hyötyä mahdollisesta liittymisestä olisi Kivinokkalaiset ry:lle ja mitä vaaroja asiassa voisi piillä. Kokous päätti kuitenkin yksimielisesti aloittaa selvitystyön tämän kesän aikana. Tarkoitus on käydä läpi kesämaja-alueiden käytönnön toimintoja, sääntöjä ja niitä asioita, jotka pitäisi saada kuntoon, ennen kuin JHL:n kesämajalaisten liittyminen olisi mahdollista. Selvittäminen ei vielä tarkoita sitä, että liittyminen tapahtuu.

JHL:n alueen kesämajalaisten tulevaisuudesta päättää näillä näkymin JHL:n Helsingin yhteisjärjestön edustajisto syksyllä. Aloite JHL:n tulevaisuuden pohtimiseen on tullut ammattijärjestöltä ja siitä on järjestetty äänestys JHL:n kesämajalaisten kevätkokouksessa, jossa 78 % kesämajalaisista kannatti liittymistä Kivinokkalaiset ry:n jäseniksi. Kivinokkalaiset ry päättää asiasta selvitystyön jälkeen, jos HYJ:n valtuusto päättää asiasta syysedustajistossaan.

Selvitystyö pyritään tekemään niin, että mahdollisesta liittymisestä voidaan tehdä päätökset ennen vuokrasopimusneuvotteluiden alkamista. Sekä Kivinokkalaiset ry:n että JHL:n kesämaja-alueen maanvuokrasopimus kaupungin kanssa on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.