Kevätinfoa saaritoimikunnasta

Kivinokkalaiset ry:n saaritoimikunta kokoontui ja päätti monista tärkeistä, mm. kevään tulosta kertovista asioista. Tässä yhteenveto.

Vastikkeisiin maltillinen korotus

Syyskokouksessa 2020 saaritoimikunnalle annettiin oikeus päättää Kivinokkalaiset ry:n vastikkeiden korotuksesta. Saaritoimikunta käsitteli asiaa ja yksimielisesti päätti korottaa vastiketta 20 eurolla, millä vastataan inflaatioon sekä järjestön kasvaneeseen alijäämään. Vastikkeita ei ole tarkistettu useaan vuoteen.

Vuoden 2021 vastikkeet ovat siis yhteensä 450 euroa. Vastikkeista suurin osa käytetään kaupungin maanvuokran maksuun.

Kesävedet avataan 24.4.

Varma kesän lähestymisen merkki on odotettu vesien avaus. Se tehdään lauantaina 24.4.

Kesätyöntekijä aloittaa 3.5.

Järjestön palkkaama kesätyöntekijä aloittaa työt maanantaina 3.5. Alkukesän Kivinokan tärkeitä käytännön töitä hoitaa viime kesänäkin työskennellyt Waltter. Juhannuksen jälkeen kapulan ottaa vastaan Tiiti, joka työskentelee ainakin elokuun loppuun.

Roskalavat Kivinokassa 7.-10.5.

Kivinokkalaisten käyttöön tilataan jälleen roskalavoja. Lavoja tulee neljä, joista kolme sijoittuu isolle uimarannalle ja yksi kärkeen. Roskalavoihin tulee lajitteluohjeet, joita on noudatettava kierrätyksen onnistumiseksi.

Roskalavat tulevat perjantaina 7.5. ja haetaan pois maanantaina 10.5.

Kevätkokous Tanssilavalla 23.5.

Järjestön sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 23.5. klo 14 Tanssilavalla. Kokouksessa mm. käsitellään vuoden 2020 tilinpäätös, tilintarkastajien lausunto ja toimintakertomus.

Kivinokkalaisilla on mahdollisuus nostaa esiin asioita kevätkokouksessa käsiteltäviksi. Aloitteet on lähetettävä saaritoimikunnalle osoitteeseen saaritoimikunta(at)kivinokka.fi viimeistään 23.4.

Ruokatarjontaa luvassa kesällä

Kivinokasta tullaan saamaan kahvia, leivonnaisia ja pientä suolaista ensi kesäkaudella. Sopimusneuvottelut ruokayrittäjän kanssa ovat loppusuoralla, kerromme asiasta tarkemmin ensi viikolla!

Uusi asemakaava

Kivinokkalaiset ry on ollut säännöllisessä yhteydessä kaupungin kaavoittajan kanssa. Nykyisten tietojen mukaan asemakaava etenee päätöksentekoon kaupunkiympäristölautakuntaan toukokuussa.

Monet ovat kovasti odottaneet, että pääseekö uuden asemakaavan myötä Kivinokkalaiset ry:n alueen mökkejä laajentamaan tai korottamaan. Nykyisten tietojen mökkien maksimipinta-ala saattaa maltillisesti kasvaa, mutta silti lähes varmaa on, että laajennusremontteja ei päästä tekemään kesän 2021 aikana. Laajennukset vaativat myös rakennustapaohjeen päivittämisen, ja sen valmistelua ei ole vielä aloitettu. Rakennustapaohje tulee hyväksyttäväksi aikaisintaan syksyllä 2021.

Saaritoimikunta jatkaa vuoropuhelua kaavoittajan ja päättäjien kanssa ja informoi, kun asiat etenevät.

Vedet avataan 24.4. – ja muita uutisia

Terveisiä saaritoimikunnasta!

Saaritoimikunta kokoontui vuoden kolmanteen kokoukseen, tässä tärkeimpiä asioita.

Mökkikauppoja tehty ennätysmäärä

Isännöitsijän mukaan viime vuonna tehtiin ennätysmäärä mökkikauppoja, yhteensä 42 kappaletta. Vuonna 2019 kauppoja tehtiin 27 kappaletta.

Tämäkin kertoo omalta osaltaan, että kesämajaperinne on virkeää myös 2020-luvulla.

Vedet avataan lauantaina 24.4.

Kivinokan vedet avataan tänä vuonna lauantaina 24.4 eli viikolla 16, kuten viimekin vuonna. Vedenavaustalkoot tullaan järjestämään koronarajoitusten puitteissa.

Kevättalkoot ja roskalavat

Viime vuonna koronan vuoksi ei kevättalkoita voitu järjestää. Saaritoimikunta seuraa tilanteen kehittymistä ja päättää myöhemmin, voidaanko tänä keväänä talkoilla.

Roskalavojen saapumisen ajankohdasta päätetään samoin huhtikuussa.

Kahvilatoiminta Kivinokassa

Kivinokkalaiset ry on etsinyt ruokayrittäjää Kivinokkaan, kun Maijan kahvila odottaa kaupungin korjauspäätöksiä. Saaritoimikunta sai useita hienoja ehdotuksia ja tiedottaa asiasta lisää lähiaikoina.

Joka tapauksessa on varmaa, että kesäteatteri muuttaa Kivinokkaan. Teatterilla on konttikahvila, joka on tunnin auki ennen ja jälkeen näytösten.

Lisätietoa näytöksistä ja teatterista: https://www.kivinokankesateatteri.fi/

Uutisia maanvuokrasopimuksesta ja asemakaavasta

Tervehdys kivinokkalaiset!

Tässä tulee hieman ajankohtaisia Kivinokkaa koskevia uutisia saaritoimikunnalta.

Uusi maanvuokrasopimus Helsingin kaupungin kanssa on päätetty. Asuntotontti-tiimin päällikkö teki päätöksen, että vuokrasopimusta jatketaan kahdella vuodella, vuoden 2022 loppuun asti täysin vanhoilla ehdoilla. Näin ollen maanvuokrakaan ei tässä vaiheessa vielä noussut.

Kuten moni hyvin tietää, niin Kivinokkaan ollaan laatimassa uutta asemakaavaa. Tällä viikolla selvisi, että valmistelu jatkuu ja asemakaava on menossa kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi todennäköisesti vasta toukokuussa.

Keskustelu kaavoittajan kanssa on jatkunut ja viimeisten tietojen mukaan suurin epäkohta on edelleen ison uimarannan molemmin puolin suunnitellut uudet rantareitit. Moneen muuhun asiaan olemme todella tyytyväisiä – todennäköisesti mm. pienelle uimarannalle tulee varaus järjestön saunalle – mutta rantareittien osalta olemme täysin eri mieltä.

Asemakaavoituksen yhteydessä tullaan päivittämään myös Kivinokan rakennustapaohje. Tämän hetkisen tiedon mukaan rakennustapaohjeen päivitys tapahtuu kuitenkin vasta sen jälkeen, kun asemakaava on päätetty. On siis mahdollista, että uusi rakennustapaohje tulee vasta syksyllä tai jopa myöhemminkin, jos asemakaavasta valitetaan.

Jatkamme vanhan rakennustapaohjeen noudattamista niin kauan, kunnes meillä on virallinen päätös uudesta ohjeesta. Saaritoimikunta jatkaa tarkastuksia ja – kuten tähänkin asti – edellyttää, että merkittävät ristiriidat on korjattava.

Kivinokkalaiset ry yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa jatkaa keskustelua kaavoittajan kanssa.

Saaritoimikunnan puolesta,
Antti, puheenjohtaja

Uuden saaritoimikunnan vastuut jaettu

Mukavaa alkanutta vuotta 2021!

Yhdistyksemme hallitus eli saaritoimikunta kokoontui eilen ensimmäistä kertaa järjestäytymisen merkeissä. Jaoimme samalla tärkeimmät tehtävät ja vastuut.

Saaritoimikunnan uusi puheenjohtaja on Antti Möller. Varapuheenjohtajana jatkaa Timo Pyhälahti, ja sihteeriksi valittiin Satu Leino.

Muut tärkeimmät vastuualueet:

Huoltotoimikunta: Sippo Falck, Tuulevi Aaltonen, Vesa-Matti Virtanen
Veneilyvastaava: Mika Korkeakoski
Viestintä ja tiedotus: Satu Leino, Henna Hietamäki, Antti Möller

Saaritoimikunnan tavoittaa parhaiten sähköpostitse seuraavasti:

Yleiset asiat (rakennuspiirustukset, yleiset alueet yms.): saaritoimikunta(at)kivinokka.fi
Huolto (vesiputkisto, kaatuneet puut yms.): huolto(at)kivinokka.fi

Saaritoimikunnan tehtävänä on edustaa kivinokkalaisia, huolehtia alueesta ja kehittää aluetta yhteiseksi hyväksi. Vuonna 2021 tärkeimpänä tehtävänä on osallistua ja vaikuttaa asemakaavoitukseen sekä saada aikaan uusi maanvuokrasopimus kaupungin kanssa.

Kivinokan asemakaavaluonnos-asiaa!

Hei kivinokkalaiset ja Kivinokan ystävät!

Helsingin kaupunki tekee Kivinokan asemakaavaa. Kaavaluonnos on luettavissa kaupungin sivuilla netissä, mutta se on enää kolme päivää auki (sivuilla lukee nyt perjantaina 30.10: sulkeutuu kolmen päivän päästä).  Palauteosioihin on kirjoitettu mukava määrä kommenttejä, mutta vielä ehtii kommentoimaan lisää, tai jos et ole vielä kommentoinut ollenkaan, vielä ehtii vähän aikaa.

Nyt meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen Kivinokka on tulevaisuudessa. Käytäthän sinäkin tätä mahdollisuutta!

Tässä linkki kaavasuunnitelmaan ja palauteosioihin. Kopioi linkki uuteen selainsivuun, niin pääset sivuille, tai mene uutisvirran aiempien julkaisujen kautta sivuille suoraan.

https://kerrokantasi.hel.fi/kivinokka-luonnos?headless=false&lang=fi

Tärkeää asiaa Kivinokan veneilijöille!

Hyvät Kivinokan veneilijät,
Kaupungin järjestämän kaavakävelyn yhteydessä tuli ilmi, ettei veneiden rantasäilytystä enää jatkettaisi, vaan alue siirtyessään puistomaiseksi virkistysalueeksi kieltää veneiden rantasäilytyksen. Tästä on kirjattu muistioon kaavakävelyn yhteydessä kohta, jossa veneiden säilyttämismahdollisuutta tulisi vielä harkita uudelleen. Onhan Vanhankaupunginlahden toisella puolella Lammassaaressakin veneillä rantasäilytysmahdollisuus. Saaritoimikunta viestii omalta osaltaan tätä asemakaavaan, mutta jotta kesämajalaisten kaupunkiveneily saisi jatkua ennallaan käykää ilmoittamassa kantanne osoitteessa:
Alaosiossa 3 tai 4 voitte kommentoida asiaa. Osoitteesta löytyy myös neljä eri alaotsikkoa, joihin palautteenne on nyt todella tärkeä!!
Saaritoimikunta

Kerro kantasi Kivinokan kaavaluonnoksesta Helsingin kaupungille

Nyt voit ottaa kantaa Kivinokan kaavaluonnokseen oheisen Helsingin kaupungin linkin kautta. Saaritoimikunta  toivoo jokaisen kivinokkalaisen ja muuten asiasta kiinnostuneen ilmaisevan oman mielipiteensä Kivinokan alueen kehittäimisestä alla olevan sivuston kautta.

Kopioi osoiteketju uuteen selaimeen, tutustu kaavaluonnokseen sekä kommentoi sitä!

https://kerrokantasi.hel.fi/kivinokka-luonnos?headless=false&lang=fi

 

Vesi katkeaa Kivinokasta viikolla 40

Ennakkotiedoista poiketen, käyttövesi katkeaakin Kivinokasta jo viikolla 40, eli ensi viikolla. Tarkempaa päivää meille ei ole annettu. Jos saamme sen tietoomme, ilmoitamme siitä täällä.

Otapa siis ensi viikolla mökille käyttövettä mukaan!

Vesitalkoot lauantaina 3.10. 2020 klo 10-

Tervetuloa vesitalkoisiin lauantainta 3.10. 2020 klo 10 alkaen – lähtö puomilta.

Tule mukaan mukavaan joukkoon tekemään tärkeää valmistelua talvea varten. Samalla tutustut muihin kivinokkalaisiin. Vesitalkoissa  sammutetaan veden tulo Kivinokkaan ja  lasketaan vedet ja ilmat vesiputkista ulos. Tehtävä ei ole vaikea, mutta vesipisteitä on Kivinokassa iso määrä, joten jokainen jalkapari on hyödyksi yhteisen asian eteen.

EDIT 24.9.: Vesi lakkaa tulemasta Kivinokkaan viikolla 40. Otahan siis mökille käyttövettä mukaan!

Nähdään silloin, tervetuloa!

Jätelava rannalla viikonlopun aikana 11.-13.9.

Jätelava tulee uimarannalle pe-ma 11.-14.9. 2020!

Se tulee perjantaina työpäivän aikana ja lähtee maanantaiaamuna aikaisin.

Voit tuoda lavalle sekajätettä.  Muistinvirkistykseksi vielä, mitä sekajätelavalle ei saa tuoda: ei saa tuoda ongelmajätettä, kuten kodinkoneita tai kemikaaleja, painekyllästettyä puuta, kasvijätettä, metallia, rakennusjätettä, purkujätettä – nämä tulee omakustanteisesti itse huolehtia asianmukaiseen jätteenkäsittelypaikkaan.

Jos lava on jo täynnä ja sinun jätteesi ei sinne sovi, ethän jätä niitä lojumaan lavan viereen, sillä ne jäävät siihen, mihin ne lasket. Toimitathan jätteesi siinä tapauksessa asianmukaiseen jatkopaikkaan.

Siistiä syksyä kaikille 🙂