Ajankohtaisia tiedotteita ja hyvän juhannuksen toivotukset!

Hei juhannuksen viettäjät!

Juhannus lähestyy tuota pikaa ja jos askeleesi suuntautuu Kivinokkaan, käytä hetki aikaa ja lue tämä Kivinokkalaiset ry:n laatima juhannustiedote.

Koronatilanteen vuoksi Kivinokkalaiset ry ei tänä vuonna järjestä perinteisiä juhannusjuhlia, kuten on jo aiemmin tiedotettu. Kivinokkalaiset ry ei näin ollen ole velvollinen pitämään juhannuksena järjestystä yllä. Jokaisen tulee itse kantaa vastuunsa omasta käytöksestään ja omasta toiminnastaan ja siitä, että sekä kaupunkilaisten turvallisuus että paloturvallisuus Kivinokassa ei vaarannu.

Tässä muistin virkistykseksi muutamia tärkeimpiä näkökohtia:

– Juhannusta saapuu juhlimaan Kivinokkaan todennäköisesti iso joukko erikokoisia kokoonpanoja. Saaritoimikunta on ilmoittanut poliisille, ettei juhannusjuhlia järjestetä tänä vuonna. Silti todennäköisesti ihmisiä tulee omatoimiseen juhannuksen viettoon Kivinokkaan runsain määrin. Poliisi tietää tämän.

– Kivinokan uimaranta kuuluu Helsingin kaupungille ja sitä koskee kaikki normaalit kaupungin järjestyssäännöt ihan kuin muitakin yleisiä uimarantoja. Tässä muistin virkistykseksi kaupungin uimarantojen järjestyssäännöt. Ne koskevat Kivinokan uimarantaa (jos linkki ei aukea, voit kopioida sen toiseen selaimeen ja avata sieltä.)

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/uimarantojen-jarjestyssaannot

– Kaikenlainen tulen sytytys ja -poltto, itse tehdyt kokot ja nuotiot ovat ehdottomasti kielletty! Kielto koskee myös kertakäyttögrillejä. Älä myöskään itse kasaa nuotiota kivistä, äläkä polta puita rannan hiekalla edes kuopassa. Uudellamaalla on voimassa metsäpalovaroitus hetkellä. Tähän tulee suhtautua vakavasti. Tuli leviää kuivassa maastossa ja puiset rakennukset ja maasto syttyvät herkästi palamaan. Tulta ei saa sytyttää.

-Ethän mene uimaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

-Turhaa, perusteetonta hupiajelua autoilla tulee välttää myös juhannuksena. Tie on täynnä jalankulkijoita, liity sinäkin mukaan.

– Vie itse omat roskasi pois, jos roskakorit ovat täynnä. Olet jaksanut tuoda tavarasi, joten etköhän jaksa kantaa myös keventyneet kantamuksesi takaisin.  Älä heitä roskia luontoon. Älä riko lasipulloja äläkä jätä tupakantumppeja rannan hiekkaan, josta pikkulapset ja linnut syövät niitä. Älä jätä six packien muovirenkaita luontoon, sillä eläimet sotkeentuvat niihin. Älä heitä tyhjiä lasipulloja mereen, sillä ne särkyvät ja uimarit astuvat niihin. Mm. nämä ovat valitettavan yleisiä ilmiöitä Kivinokan uimarannalla. Ethän sinä aiheuta vahinkoa luonnolle ja muille ihmisille!

– Kivinokan yörauha on muiden kaupungin uimarantojen kanssa sama, kello 23-07. Tämä koskee myös juhannusta.

– Mikäli huomaat vaaratilanteita, niin soitathan yleiseen hätänumeroon 112!

– Rannalla on pelastusrengas.

Näin toimien jokaisella on kiva juhannus Kivinokassa! Yhteiset säännöt eivät ole tarkoitettu kiusaksi tai harmiksi kellekään, vaan siksi, että jokaisen, niin mökkiläisen kuin kaupunkilaisen, olisi mukavaa ja turvallista viettää keskikesän juhlaa kauniissa kesäparatiisissamme!

Hyvää juhannusta legendaarisen Dallapen tahtiin (jos linkki ei aukea, voit kopioida sen toiseen selaimeen ja avata sieltä)! Nautitaan keskikesän riemusta!

https://www.youtube.com/watch?v=gacPD9skZhM&feature=share&fbclid=IwAR1fJveige4ZSX_Zz-Ot793Aj5hRmDkLVfu6Si41BJE8bZm5vdjq4gfvqZc

t. Saaritoimikuntalaiset

Muita ajankohtaisia tiedotteita:

– Uimarannan vessojen yleisestä siisteydestä, puhtaudesta sekä tyhjentämisestä, paperin riittävyydestä ja roskakorien tyhjentämisestä ei vastaa Kivinokkalaiset ry, vaan Helsingin kaupunki. Saaritoimikunnasta toki ollaan yhteydessä kaupunkiin, jos huomataan siellä vikoja tai puutteita, mutta Saaritoimikunnalla ei ole ohituskaistaa pyynnölle. Kaikki majalaiset sekä kaupunkilaiset voivat itse ilmoittaa Helsingin kaupungille huomaamistaan puutteista. Näin avun saa pikimmiten. Lähettämäsi palaute ohjataan oikealle osastolle ja käsitellään siellä.

Tässä palautteen annon sivut. Jos sivu ei aukea, googlaa “Helsingin kaupunki palaute”. https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute/anna-palautetta

– Saaritoimikunta saa paljon yhteydenottoja monen tyyppisistä Kivinokkaan liittyvistä asioista. Virallinen yhteydenottokanava on Saaritoimikunnan sähköposti saaritoimikunta@kivinokka.fi . Saaritoimikunta voi käsitellä vain sähköpostiin tulevat viestit. Muita viestejä ei voida käsitellä, joten otattehan yhteyttä vain sähköpostilla Saaritoimikuntaan.