Kanien määrä lisääntynyt – suojaa istutukset

Alla on rakennusviraston julkaisema kanitiedote, tiedote lähetetään kaikille kesämaja- ja siirtolapuutarhayhdistyksille.

TIEDOTE:
Rakennusviraston kaniseurannan mukaan kaneja on nyt useissa kaupunginosissa enemmän kuin vuosi sitten.

Runsastuminen on ollut erityisen selvää kantakaupungin eteläosassa, Lauttasaaressa, Töölössä, Alppiharjussa, Kalliossa, Laaksossa, Munkkiniemessä, Pitäjänmäessä, Haagassa, Konalassa, Toukolassa ja Herttoniemessä. Leuto ja vähäluminen viime talvi lienee pääsynä kanikannan kasvuun.

Helsingin vieraslajilinjauksessa villikani on luokiteltu erityisen haitalliseksi vieraslajiksi. Kanit syövät istutettua kasvillisuutta. Lisäksi kaivamalla kani saattaa vaurioittaa puiden juuria ja aiheuttaa vahinkoa rakennusten perustuksille.

Kanien aiheuttamien vahinkojen rajoittamiseen kannattaa ryhtyä ennen talvea. Istutukset tulee suojata verkoilla ja rakennusten alustat suojata, jottei kaneille löydy sopivia pesäpaikkoja. Ennakointi on edullisin tapa rajoittaa vahinkoja.

Kaupunki pyydystää kaneja puistoalueilla. Saalis käytetään Korkeasaaressa eläinten ravinnoksi. Kanin pyyntiä säätelee metsästyslaki. Metsästämiseen vaaditaan maanomistajan lupa sekä voimassa oleva metsästyskortti.

Lisätietoa villikaneista.

Helsingin vieraslajilinjaus.