Kannanottomme Kivinokan asemakaavaan

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistaina 8.6. kokouksessaan Kivinokan asemakaavaa. Julkiset asiakirjat löytyvät verkosta täältä.

Kivinokkalaiset ry yhdessä Kivinokka kaikille -aktiivien kanssa on käynyt tiheää vuoropuhelua kaavoittajan kanssa läpi alkuvuoden ja yhteisymmärrys on suurimmalta osin ollut hyvä. Asemakaavassa on paljon hyvää: olemme saamassa Kivinokkaan leikki- ja liikuntapaikan, kolme uutta saunaa, useita käynti- ja uimalaitureita, varauksen pitkospuureitille, älypuomit Vartiotuvalle ynnä muuta. Nämä kaikki tekevät Kivinokasta entistä upeamman mökkeily- ja virkistysalueen kaikille helsinkiläisille.

Asemakaavassa on silti kaksi asiaa, jotka hiertävät yhä. Ensinnäkin pyöräreitti suoraan pääuimarannan hiekalle on turvallisuusriski. Aurinkoisena kesäpäivänä ääriään myöten täynnä olevalla uimarannalla juoksentelee mm. lapsia, joten sinne asti ei pyörätietä – joka yleisesti ottaen on toki tervetullut – kannata vetää. Toisekseen pääuimarannan ja ns. Maijan kahvilan välinen kävelyreitti voidaan hyvin toteuttaa niin, että mökkejä ei tarvitse siirtää. Kävelyreitit kiemurtelevat mökkien lomassa ympäri Kivinokan, ja näin voidaan täysin hyvin toimia myös tässä kohtaa.

Kivinokkalaiset ry on yhdessä Kivinokka kaikille -liikkeen ja Ponnistus ry:n kanssa laatinut kannanoton, josta löytyy kaikki huomiomme karttapiirustuksineen. Kannanotto löytyy täältä.