Kesämajojen tarkastuskierros tehty: numerolaatat näkyviin!

Saaritoimikunta on kiertänyt kaikki Kivinokkalaiset ry:n kesämaja-alueen kesämajat vuositarkastuksessaan. Yleisesti ottaen kesämajat, terassit ja kesämajojen ympäristöt ovat hyvällä tolalla. Kesämajoja on kunnostettu, ja romukasat ovat vähentyneet luonnosta. Muutamille kesämajalaiselle lähtee kuitenkin tälläkin kertaa korjaus- tai purkukehotuksia.

Meillä kivinokkalaisilla on vuokralla vain majan alla oleva maa sekä korkeintaan seitsemän neliön terassin alusta kesämajan kyljessä. Vaikka kuinka haluttaa nikkaroida ja kasvattaa ”pihaa”, istuttaa kukkapenkkejä ja laajentaa terassia, meidän on muistettava, että olemme kaupungin virkistysalueella, eikä muuta saa rakentaa enempää kuin mihin vuokrasopimus antaa mahdollisuuden. Uuden vuokrasopimuksen neuvottelut alkavat kaupungin kanssa vuonna 2019. Paikkojen on oltava siinä kunnossa, että saamme vuokrasopimukselle jatkoa.

Myös jokaisen kesämajan vuokrasopimus neuvotellaan uusiksi tässä yhteydessä. Nykyiset vuokrasopimukset ovat voimassa vuoden 2020 loppuun.

Numerolaatat näkyviin

Alueelta löytyi useita kesämajoja, joissa ei ole lainkaan numerolaattaa. Saaritoimikunta  vetoaakin nyt majalaisiin: laittakaa numerolaatta seinään näkyvälle paikalle. Jos kesämajaan majoittuu luvattomia asukkaita tai paikalle tarvitsee soittaa ambulanssi tai paloauto, numerolaatta on ensiarvoisen tärkeä avunsaannin kannalta. Ilman numeroa on mahdotonta neuvoa apua perille. Numerolaatan on löydyttävä myös rakenteilla olevista kesämajoista.

Terasseja saa olla vain yksi

Uusi piirre alueella on viime aikoina yleistyneet tupla- tai jopa triplaterassit. Terassin koko on rakennusohjeen mukaan vain seitsemän neliötä ja tason on oltava mahdollisimman lähellä maan pintaa. Jos kesämajan ympäristössä on useampia terasseja, ne on purettava pois. Huomautuksia lähtee myös selvästi liian isoista terasseista. Kaiteita saa laittaa vain poikkeustapauksissa, ja niihin on haettava saaritoimikunnan lupa.  Kaikenlaiset näköesteet ja umpilaudoitetut terassikaiteet on purettava.

Rakennusjätteet pois kesämajan ympäristöstä

Useilla kesämajalaisilla on pressujen alla maastossa erilaista lautatavaraa varastoituna. Ympäristö on täynnä rojua ja pressut maattuvat maastossa. Varastoidaan käyttökelpoinen lautatavara kesämajan alle ja loput on toimitettava pois Kivinokasta. Käsitelty myrkkylauta on toimitettava Sorttiin. Erilaiset jätesäkkikokoelmat, rikkinäiset pihakalusteet ja ruostuneet pallogrillit voi toimittaa seuraavana siivouspäivänä jätelavalle.

Muovikatokset ja lipat

Kivinokan kesämajojen rakentamista säätelevät rakennusohjeet. Kaikenlaisten kiinteiden muovikatosten, ylimääräisten suihkuhuoneiden tai lisähuoneiden rakentaminen on ehdottomasti kielletty.  Terassille ei voi rakentaa suihkukoppia tai majan viereen tiski- tai keittiötasoa.