Kevätkokous päätti, että yhdistys selvittää JHL:n kesämajalaisten liittymistä

Kivinokkalaiset ry:n kevätkokous veti eilen aurinkoiselle uimarannalle ennätysmäärän väkeä. Kokouspaperit loppuivat kesken, kun paikalle saapui yli 60 jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle. Lisäksi hyväksyttiin sääntömuutos, joka mahdollistaa jatkossa kokouksiin osallistumisen valtakirjalla. Lisäksi kiitettiin niitä aktiivisia kivinokkalaisia, jotka jättivät paikkansa Saaritoimikunnassa ja vesiputkitalkoissa ahkeroineita kesämajalaisia.

Pitkä, aktiivinen ja monipuolinen keskustelu käytiin siitä, tulisiko Kivinokkalaiset ry:n aloittaa selvitystyö ja neuvottelut JHL:n kesämajalaisten liittymisestä Kivinokkalaiset ry:n jäseniksi. Kivinokkalaiset ry ottaisi tällöin tulevaisuudessa hallintaansa ja vastuulleen myös JHL:n kesämaja-alueen vuokrasopimuksen. Kokouksessa kysyttiin, mitä hyötyä mahdollisesta liittymisestä olisi Kivinokkalaiset ry:lle ja mitä vaaroja asiassa voisi piillä. Kokous päätti kuitenkin yksimielisesti aloittaa selvitystyön tämän kesän aikana. Tarkoitus on käydä läpi kesämaja-alueiden käytönnön toimintoja, sääntöjä ja niitä asioita, jotka pitäisi saada kuntoon, ennen kuin JHL:n kesämajalaisten liittyminen olisi mahdollista. Selvittäminen ei vielä tarkoita sitä, että liittyminen tapahtuu.

JHL:n alueen kesämajalaisten tulevaisuudesta päättää näillä näkymin JHL:n Helsingin yhteisjärjestön edustajisto syksyllä. Aloite JHL:n tulevaisuuden pohtimiseen on tullut ammattijärjestöltä ja siitä on järjestetty äänestys JHL:n kesämajalaisten kevätkokouksessa, jossa 78 % kesämajalaisista kannatti liittymistä Kivinokkalaiset ry:n jäseniksi. Kivinokkalaiset ry päättää asiasta selvitystyön jälkeen, jos HYJ:n valtuusto päättää asiasta syysedustajistossaan.

Selvitystyö pyritään tekemään niin, että mahdollisesta liittymisestä voidaan tehdä päätökset ennen vuokrasopimusneuvotteluiden alkamista. Sekä Kivinokkalaiset ry:n että JHL:n kesämaja-alueen maanvuokrasopimus kaupungin kanssa on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.