Kivinokan kaavoitustilanne – missä mennään juuri nyt?

Kivinokan kohtalonhetket ovat käsillä. Miten Kivinokalle käy ja mitä asialle ollaan tehty? Koska huhuja liikkuu paljon, tässä kootusti tämän hetkinen tilanne.

KIVINOKAN TULEVAISUUS
Kaupunkisuunnitteluvirasto tulee näillä näkymin esittämään kaupunkisuunnittelulautakunnalle Kivinokan rakentamista arviolta noin 8000 asukkaalle. Aikaisemmin on ollut esillä, että lautakunnalle esitetään kolme eri vaihtoehtoa, mutta sittemmin se on typistynyt yhteen. Ehdotus esitellään lautakunnalle näillä näkymin maaliskuussa, tarkempaa päivää ei vielä ole tiedossa.

Lautakunnalle esitetään myös muita vaihtoehtoja, kuten virkistysvaihtoehtoa, mutta viraston virallinen ehdotus on rakentaminen. Lautakunta päättää sitten mennäänkö eteenpäin viraston ehdotuksen pohjalta vai jollain muulla periaatteella.

MITÄ OLLAAN TEHTY?
Syksyllä perustettiin kaikille avoin Kivinokka kaikille -liike, jonka tarkoitus on ollut edesauttaa Kivinokan säilyttämistä ja kehittämistä virkistysalueena. Kivinokka kaikille -liikkeen vapaaehtoiset jäsenet ovat syksyn ja talven aikana tehneet muun muassa seuraavaa:

  • 2 kertaa työpaja kaupunkisuunnitteluviraston kanssa, jossa kehitetty virkistysaluevaihtoehtoa.
  • Järjestetty 3 Kivinokka-kävelyä, joissa etsitty ideoita virkistysalueen kehittämiseksi.
  • Perustettu “Kivinokka kaikille” -Facebook-ryhmä
  • Järjestetty Kivinokka-tukikonsertti marraskuussa ja tehty siitä kertova video
  • Laadittu lausunto Kivinokan puolesta ja lähetetty se sekä päättäjille että medialle
  • Lobattu poliitikkoja ja kyselty heidän kantojaan Kivinokan suhteen.
  • Laadittu kehitysehdotus, jossa esitetään karttojen ja viitekuvien avulla millainen koko Kivinokka olisi virkistysalueena: mitä toimintaa siellä olisi ja missä kohdin voisi sijaita virkistysaluetoiminnan tarvitsemia rakennuksia sekä mm. uusia vuorattavia kesämajoja.Kehitysehdotuksen sisältöjä on käyty läpi alueen nykyisten toimijoiden kanssa (JHL:n Hoitojaos, Herttoniemen siirtolapuutarha ry, Ponnistus ry, Kivinokkalaiset ry…), ja nämä keskustelut jatkuvat vielä. Tavoitteena on että virkistysalueen kehittämisehdotus sisältää kaikille kiinnostavia asioista. KSV edellyttää että kaikki alueen toimijat ovat ehdotuksen periaatteiden osalta samaa mieltä, ennen kuin se esitellään lautakunnalle maaliskuussa yhtenä Kivinokan tulevaisuuskuvana samaan aikaan kun esittelee oman virallisen ehdotuksensa.

MITÄ VIELÄ VOIDAAN TEHDÄ?
Jos haluat Kivinokan säilyvän virkistysalueena, niin ota aktiivisesti yhteyttä paikallispoliitikkoihin ja vetoa heihin, jotta Kivinokka säilyisi. Puhelimet käteen ja sähköposteja lähettelemään.

Kivinokka kaikille -liike on järjestämässä mielenilmauksen kun asia on menossa lautakuntaan. Siitä ilmoitellaan tarkemmiin mm. Facebookissa www.facebook.com/kivinokkaliike ja jos haluat liikkeen tiedotteita sähköpostiisi, niin ilmoittaudu sähköpostilistalle: kivinokkaliike@gmail.com

Terveisin,
Kivinokkalaisten uusi saaritoimikunta