Kivinokan rakentaminen tyrmättiin lautakunnassa

Kaupunkisuunnittelulautakunta teki tiistaina 29.4. kauan odotetun päätöksen Kivinokan tulevaisuudesta. Lautakunta päätti äänin 5-4 hylätä Kivinokan rakentamisen.

Lautakunta esittää, että rakentamisen sijaan Kivinokkaa tullaan kehittämään virkistysalueena ja avaamaan yhä suuremmalle joukolle helsinkiläisiä. Lautakunnan mukaan Kivinokan alueen rakentaminen tulee keskittää Itäväylän varrelle ja lähistölle, ei Kivinokkaan.

Kivinokan virkistyskäytön kehittämisen puolesta lautakunnassa äänestivät vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton edustajat (Loukoila Eija, Lovén Jape, Meretniemi Jaakko, Moisio Elina, Särelä Mikko). Rakentamisen puolesta äänestivät kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat (Andersson Hennariikka, Niiranen Matti, Packalén Tom, Rautava Risto).

Tämä ratkaisu oli iso voitto Kivinokan säilyttämiselle virkistyskäytössä.

Vielä on mahdollista, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) vie asian kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsiteltäväksi. Mutta molemmissa niissä on Kivinokan virkistykäytön kannattajilla selvä enemmistö, joten lautakunnan päätös tuskin tulisi siellä muuttumaan.