Kivinokka-liike teki oman ehdotuksensa alueen tulevaisuudesta

kivinokka

Kivinokan tulevaisuudesta huolestunut Kivinokka kaikille -liike esittää asuntorakentamisen vaihtoehdoksi Kivinokan avoimen virkistyskäytön rohkeaa kehittämistä. Kaupunkisuunnitteluvirasto tuo huhtikuussa kaupunkisuunnittelulautakunnan päätettäväksi alueen kaavoittamisen asuntorakentamiseen. Kivinokan luontoarvoiltaan ja historialtaan arvokkaalle virkistysalueelle esitetään asuntoja noin 8000 asukkaalle.

Kaupunkisuunnittelulautakunnalle esitellään virallisen rakentamisvaihtoehdon lisäksi myös Kivinokka-liikkeen esitys. Esityksen ovat allekirjoittaneet kaikki alueen merkittävimmät toimijat. Esitystä on tehty yhdessä arkkitehtien ja kaupunkisuunnitteluviraston suunnittelijoiden kanssa. Heidän kanssa ollaan pidetty työpajoja, joissa ollaan yhdessä kehitelty liikkeen virkistysaluevaihtoehtoa.

Kivinokka halutaan yhä usemman helsinkiläisen käyttöön

Kivinokka-liike ideoi vaihtoehdossaan kaikille helsinkiläisille virkistystoimintoja talviuimarisaunoista melontakeskuksiin ja vuokramökkeihin. Alue halutaan myös koululuokkien hyötykäyttöön luontoretkikohteena ja lapsiperheiden seikkailupuistona.

“Kivinokka ei ole ratkaisu kaupungin asuntopulaan, mutta se on ratkaisu kasvavan ja tiivistyvän Helsingin virkistäytymistarpeeseen.Viiden kilometrin säteellä alueesta asuu jo ennen Kalasataman asuinalueen valmistumista 200 000 helsinkiläistä. Seurasaari, Suomenlinna ja Pihlajasaari ovat jo nyt tehokäytössä. Myös uudet helsinkiläiset tarvitsevat viheralueensa”, liikkeen perusteluissa todetaan.

Esityksessä on hahmoteltu mahdollisia visioita siitä, millainen tulevaisuuden Kivinokka voisi olla vuonna 2050.

Tutustu Kivinokka kaikille -liikkeen esitykseen voit täällä.

Keskustelutilaisuus ja mielenilmaus

Kivinokka kaikille -liike järjestää mielenilmauksen Kivinokan puolesta Helsingissä Narinkkatorilla perjantaina 4.4. klo 16-17.

Mielenilmauksen jälkeen järjestetään Kivinokkaa koskeva keskustelutilaisuus info- ja näyttelytila Laiturissa Narinkkatorin vieressä klo 17-19. Tilaisuudessa on puheenvuorot muun muassa Helsingin kaupunginmuseon ja Luonnonsuojeluliiton edustajilla, ja paneelikeskusteluun on pyydetty kaikkien valtuustoryhmien edustajat.

Lisää tietoa: Kivinokka.fi/kivinokkaliike