Mökkimurtoja Kivinokan alueella

Nyt kannattaa käydä tarkistamassa oma mökki. Useisiin mökkeihin on murtauduttu viime torstain ja perjantain välisenä yönä (20-21.2). Onneksi mökkiläisen valvontakamera hälytti ja sen ansiosta saatiin koirapoliisipartio nopeasti paikalle ja säästyttiin vielä useammalta murrolta.

Viesti tutkinnan johtajalta:
Jokaisen mökin osalta joudutaan selvittämään aiheutetun vahingon määrä ja puuttuva omaisuus sekä vaatimukset. Käytännössä tämä tarkoittaa vahingon osalta itse mökkiin murtautumisesta aiheutuneiden vahinkojen korjaaminen ja mökissä mahdollisesti omaisuudelle aiheutettu vahinko (kaappien / laatikoiden lukituksen murtaminen, rikkoutuneet esineet yms.) ja luonnollisesti mökeistä anastettu omaisuus. Vaatimukset tarkoittavat korvausvaatimusta tuosta aiheutetusta vahingosta sekä rangaistusvaatimusta tekijälle. Tekijä on poliisilla kiinni ja hänen hallussaan ollut omaisuus on poliisilla. Sitä mukaan kun selviää mitä mökeistä on anastettu, ja omaisuus tunnistetaan, se voidaan palauttaa asianomistajille. Samassa yhteydessä otetaan nopea asianomistajakuulustelu, missä nuo aikaisemmin kertomani vaatimukset selvitetään.

Minun tehtäviini viran puolesta kuuluu luonnollisesti asianosaisten selvittäminen ja työtäni helpottaisi jos tuon aiemmin mainitsemani selvityksen jokainen uhri aloittaisi mahdollisimman nopeasti ja laittaisi minulle nuo tiedot sähköpostitse: tero.laakso@poliisi.fi. Uusia rikosilmoituksia asiasta ei tarvitse tehdä.

Ystävällisin terveisin,
Tero Laakso,
vanhempi rikoskonstaapeli