Päätös Kivinokasta siirtynee ainakin viikolla

Keskustelussa oli tiivis tunnelma.
Keskustelussa oli tiivis tunnelma.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan on määrä päättää Kivinokan kohtalosta 8.4. Mutta koska vasemmistoliiton edustaja ei ole kokouksessa paikalla, niin asian käsittely siirtynee seuraavalle viikolle (ainakin Osmo Soininvaaran blogin mukaan). Ja kun lautakunta asiaa käsittelee vihdoin 15.4. on hyvin luultavaa, että he pyytävät virastolta vielä lisää selvitystä ja asia jää pöydälle vielä viikoksi ja siitä päätetään lopullisesti vasta 22.4.

Mitä odotettavissa?

Kivinokan kohtalosta tullee hyvin tiukka vääntö. Viime perjantaina 4.4. järjestettiin hienosti sujuneen mielenosoituksen jälkeen keskustelutilaisuus Laiturissa. Paikalla oli edustajat kaikista puolueista (paitsi kokoomuksesta, jonka edustaja Risto Rautava sairastui). Keskustelua käytiin hyvässä ja rakentavassa hengessä.

Tässä lyhyesti kiteytettynä keskusteluun osallistuneiden päättäjien näkemykset Kivinokasta:

Mika Ebeling (kd): Kannattanee ainakin jotain rakentamista Kivinokkaan.

Sirpa Puhakka (vas): Puhakan mukaan Vasemmistoliiton kanta on selvä: ei asuntoja Kivinokkaan.

Heikki Ketoharju (skp ja Helsinki-listat): Sama juttu kuin Vasemmistoliitolla: Ei asuntoja Kivinokkaan.

Timo Laaninen (kesk): Oli ns. fact finding -reissulla, ei siis ollut perehtynyt Kivinokkaan kovin syvällisesti, eikä ollut kantaa. Kritisoi Helsingin kasvutavoitteita.

Elina Moisio (vihr.): Moision mukaan vihreät lähes yksimielisesti kannattaa Kivinokan säilyttämistä virkistysalueena. Moision näkemyksen mukaan lautakunta äänestänee rakentamista vastaan. Moisiolla oli myös näkemys, että jos lautakunta valitsee virkistysvaihtoehdon, niin sitä ei tarvitse hyväksyttää hallituksessa ja valtuustossa. Riittää, että Kivinokalle luodaan virkistysaluesuunnitelma.

Björn Månsson (rkp): Ei ihan varmaa kantaa puoleen eikä toiseen.

Pekka Tiusanen (ps): Tiusasen mielestä Kivinokkaan ei mahdu ainakaan niin paljon asuntoja, joita on suunniteltu. Piti kuitenkin varauksen, että ehkä jotain voidaan rakentaa.

Thomas Wallgren (sdp): Kannattaa virkistysaluetta. Wallgrenin mukaan SDP ei ole tehnyt ryhmäpäätöstä, mutta keskustelujen perusteella enemmistö demareista kannattaa Kivinokan säilyttämistä virkistysalueena.

Risto Rautava (kok.): Ei päässyt paikalle sairastumisen takia, mutta laittoi viestiä, että Kivinokka vaatinee virastolta ainakin lisäselvityksiä, ja kokoomuksessa on mieleipiteitä puolesta ja vastaan.

Joten olkaamme luottavaisia, mutta tiukkaa on tulossa. Eletään jännittäviä aikoja.

Pauli Jokinen