Pro Kivinokka-tukikonsertti huikea menestys

Kivinokka kaikilla-liikkeen tiedote: Kivinokan tukikonsertti huikea menestys

7.11. pidetty Kivinokan tukikonsertti ylitti järjestäjien odotukset. Konsertti järjestettiin historiallisessa Kulosaaren kartanossa, ja yleisöä paikalla kävi illan aikana yhteensä lähes tuhat. Järjestävät eivät olleet varautuneet niin suureen yleisöryntäykseen – makkarat ja arvat loppuivat kesken jo alkuillasta.

– Konsertin järjestäminen oli helppoa, sillä esiintyjiä saatiin mukaan talkoohengellä todella runsaasti. Jouduttiin jopa suorittamaan karsintaa. Konsertin runsas yleisömäärä oli yllätys, mutta kertoo kaupunkilaisten suuresta kiinnostuksesta ja halusta vaikuttaa, sanoo konsertin järjestäjiin kuulunut Soili Voipio.

Konsertissa esiintyi lähes kaksikymmentä artistia ja bändiä. Tunnetuimmat nimet olivat Tuure Kilpeläinen, Tumppi Varonen ja Freeman. Esitysten välissä pidettiin puheita ja esitettiin vetoomuksia Kivinokan säilyttämiseksi.

– Kivinokka on pala ainulaatuista historiaa ja luontoa. Se on paikka kansalaisille. Kun katsoo millaisia uudet asuinalueet ovat, niin tarviiko juuri Kivinokkaan rakentaa sellaista? On paljon muitakin paikkoja, joihin voidaan rakentaa, kuten moottoriteiden varsille, Tuure Kilpeläinen ihmettelee.

– Helsinkiä pitää rakentaa kaupungin laidoille, jossa on risukkoa ja joutomaata, puolustelee Tumppi Varonen, joka asuu Hermannissa ja näkee Kivinokan ikkunasta meren takaa.

Konsertin tarkoitus oli kiinnittää huomiota Kivinokan historialliseen ja luontoarvoiltaan arvokkaaseen alueeseen. Vanhankaupunginlahdella sijaitseva Kivinokka on kaikkien helsinkiläisten yhteinen virkistysalue, jossa on muun muassa historiallisesti arvokas Kulosaaren kartano, noin 2000 mökkiläisen kesämaja-alue, luontopolku, lintulava, kaupungin uimaranta ja paljon muuta. Tulevaisuudessa Kivinokan virkistyalue koskee yhä suuurempaa määrää kaupunkilaisia, kun muun muassa 17 000 asukkaan Kalasataman alue valmistuu.

Kaupunki on suunnitellut alueelle muun muassa 12 000 asukkaan lähiötä. Tuhannet helsinkiläiset ja kymmenet yhteisöt vastustavat vehreän ja perinteikkään Kivinokan rakentamista asuinalueeksi. Noin 7000 helsinkiläistä yksityishenkilöä sekä yli 50 yhdistystä ovat vedonneet adressein Kivinokan virkistysaluekäytön puolesta. Muun muassa Helsingin Kaupunginmuseo ja Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys vastustavat Kivinokan rakentamista.
Konsertin järjesti Kivinokan säilyttämista ja kehittämistä virkistysalueena puolustava Kivinokka kaikille -liike.