Pysäköinnistä ja autoilusta Kivinokassa

Kivinokassa on pysäköinti kielletty. Kaupunki valvoo pysäköintiä ja sakottaa tarvittaessa. Yhdistyksen hallitus, eli saaritoimikunta ei voi myöntää minkäänlaisia poikkeuslupia parkkeeraukseen. Saaritoimikunnalle on tullut kiukkuista palautetta kesämajalaisista, joiden auto seisoo jatkuvasti parkissa maja-alueella. Ja kuumia puheluita autoilijoilta, jotka kokevat olevansa oikeutettuja pitämään autoaan alueella milloin mistäkin syystä.

Siispä kerrataan säännöt:

– Voit ajaa huoltoajoa, eli viedä majallesi raskasta tavaraa, jos sitä ei kärryillä tai kottikärryillä pysty viemään. Mutta auto on välittömästi palautettava parkkipaikalle, kun kuorma on purettu.

– Inva-merkin omistajille on alueella kaksi pysäköintipaikkaa.  Tällöinkin suosittelemme, että jos tervejalkainen on kuskina, viet liikuntaongelmaisen mökille ja palautat auton parkkipaikalle.

– Liikenteenvalvonnasta vastaa kaupunki, saaritoimikunnalle on sakoista turha soitella.

– Kesärauhan aikana rakentaminen on kielletty. Kesämajanaapureiden kanssa saattaa olla jatkossa viileät välit, jos huudatat aggregaattia juhannuspäivänä. Myös rakennustarvikkeiden roudaus tulee tehdä kesärauhan ulkopuolella. Tämä ei tietysti koske kevyempiä, kuten nauloja ja suteja, vaan roskalavojen, purkujätteiden yms. roudausta.

– Jos joudut ajamaan huoltoajoa, odota jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkua rauhallisena ja noudata nopeusrajoitusta, joka on 20 km tunnissa.

– Säännöt koskevat aivan kaikkia kivinokkalaisia. Rauhaa, kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä tarvitaan, jotta kaikilla on mukava kesä.