Kevätkirje 2024

Kuvaus: https://lh5.googleusercontent.com/U7X3We-6C-L1_8N7sYe0OxFbWxxbRUwaSzvjGkrfpHZa2PRV4cLNnnLSSBaTlcbKCt28qU2jNNnjEdZueTpw3cPSkYmve5CcOGRq0s51BXUb5j_WOnbLRbLqIz0nMyZm9Qrikz0

Kevätkirje 2024 – Kivinokkalaiset ry

Kesäkausi lähestyy ja Kivinokkaan on taas suunnitteilla tapahtumarikas ja mielenkiintoinen kesä!

Kesätyöntekijämme aloittaa toukokuussa. Hän leikkaa yhteisten alueiden nurmikoita, siivoaa vessoja, pitää yllä yleistä siisteyttä ja tekee pientä remonttia yhdistyksen hallinnassa olevissa rakennuksissa. Kesätyöntekijältä voi myös lainata vartiotuvalla olevia yhdistyksen työkaluja omaan pienremonttiin. Kesätyöntekijä on apunamme syyskuun loppuun saakka. Hänet saa kiinni numerosta 040 501 4513 kello 9–16.30.

Rakentaminen, remontointi ja terassien purkaminen

Uusi rakennustapaohje hyväksyttiin Helsingin kaupunkiympäristön ympäristö- ja lupajaostossa 28.9.2023. Saimme ohjeessa mahdollisuuden rakentaa hieman isompia kesämajoja. Samalla kaupunki kiristää Kivinokan rakentamisen valvontaa. Vuoden 2024 aikana kaikki liian suuret terassit ja varastot on korjattava säännösten mukaisiksi. Rakentamista koskevia sääntöjä on tiukennettu Helsingin kaupungin vaatimuksesta.

Uusien kesämajojen rakentaminen edellyttää rakennuspiirrustuksien hyväksymisen lisäksi neljää tarkastuskertaa rakentamisen edistyessä. Löydät uuden rakennustapaohjeen, tarkastusmaksun suuruuden  ja ohjeet rakennusluvan hakemiseen yhdistyksen verkkosivuilta. Olemme koonneet sinne myös vastauksia uudesta rakennustapaohjeesta esitettyihin kysymyksiin.

Saaritoimikunta tekee keväällä 2024 kaikkien kesämajojen tarkistuskierroksen. Kaupunki edellyttää, että vuoden 2024 loppuun mennessä kaikki ylimääräiset terassit, kiveykset ja liian isot terassit on purettava tai pienennettävä. Myös liian isot varastot tulee pienentää kahden neliön kokoon. 

Rakennusääntöjen vastaiseen toimintaan puututaan huomautuskirjeellä ja purkumääräyksin. Jos olet jo aiemmin saanut huomautuskirjeitä, muttet ole reagoinut asiaan, viimeistään nyt on aika toimia. Kivinokkalaiset ry joutuu raportoimaan vuoden lopussa kaupungille ne majat, jotka eivät ole toteuttaneet purku- tai pienennyskehotusta.

Lisäksi kaupunki velvoittaa majan ympäristön pitämistä mahdollisimman luonnonmukaisena, tämän vuoksi huomioimme myös majan ympäristön säädösten mukaisuuden. Kaupunki on esimerkiksi kieltänyt trampoliinit (leikkiväline), kiinteät tulisijat sekä ulkona pidettävät tiskipöydät alueellamme.  

Saaritoimikunta on laatinut kesämajoista sähköisen rekisterin, jonne luvat ja rakennuspiirustukset jatkossa tallennetaan. Sieltä löytyvät jatkossa myös huomautukset liian isoista terasseista, sotkuisesta majan ympäristöstä  ja sääntöjen vastaisesta rakentamisesta.

Viimesijainen keino puuttua luvattomiin rakennelmiin on kaupungin määrittämä uhkasakko tai vuokrasopimuksen purkaminen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kesämajalaisen on vietävä kesämajansa pois Kivinokasta. Myös kaupunki voi asettaa Kivinokkalaiset ry:lle uhkasakon, jos emme noudata vuokrasopimuksemme ehtoja.

Kaikilla olisi paljon mukavampaa, kun sääntöjä noudatettaisiin, eikä huomautuksia tarvitsisi jaella.

Kauden tapahtumat

Tänä kesänä järjestämme jälleen juhannustanssit. Heinäkuussa kokeillaan kesätapahtumapäivää, jonne suunnitellaan ohjelmaa lapsille, kirpputoria ja mökkiolympialaisia. Tule mukaan suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. Tapahtumat järjestetään yhdessä Kartanon kesämajalaisten kanssa.

Kirjeen lopussa olevasta tapahtumakalenterista näet kauden 2024 ajaksi suunniteltuja tapahtumia. Ne ovat kaikille avoimia ja järjestetään talkoovoimin. Kivinokan ilmoitustaululta, nettisivuilta, FB-sivulta sekä Saaritoimikunnalta saa lisätietoa tapahtumista. Myös uudet ideat tapahtumista ja toiminnasta ovat tervetulleita! Tapahtumiin liittyen ota yhteyttä sähköpostitse saaritoimikunta@kivinokka.fi.

Kivinokkalaisten rantasauna

Kivinokkalaiset ry suunnittelee saunan rakentamista pikku-uimarannan kupeeseen. Asiaa käsiteltiin syyskokouksessa 2023, mutta päätös asiasta tehdään kevätkokouksessa.

Saunahankkeen eri vaihtoehtoja ja suunnittelun tilannetta esitellään yhdistyksen jäsenille tanssilavalla 11. toukokuuta. 

Selvitämme mahdollisuutta vuokrata yhdessä Kivinokan muiden yhdistysten kanssa kartanon saunan kesäksi 2024, mutta emme ole vielä saaneet päätöstä asiasta. Olemme myös selvittäneet mahdollisuutta saada ns. lauttasauna vierailemaan Kivinokassa säännöllisesti, mikäli kartanon saunan vuokrasopimus ei toteudu.

Maanvuokra ja vastike 2024

Kirjeen mukana on pankkisiirtolomake vuoden 2024 maksuja varten. Maanvuokramme kaupungille on yhteensä 174 496 euroa. 

Kesämajan vastike on yhteensä 590 € (maanvuokra 459,20 € ja hoitovastike 130,80 €). Lisäksi maksetaan syyskokouksessa päätetty ylimääräinen 25 euron saunavastike, jos kevätkokous päättää rakentamisesta. Laskun eräpäivä on 31.5. 2024. Laskutusasioissa ota tarvittaessa yhteyttä isännöitsijään (yhteystiedot kirjeen lopussa). 

Viljelypalstan vuokra 2024

Viljelypalstan vuosivuokra on 30 €. Muistathan, että palstaa ei voi itse siirtää toisen nimiin esimerkiksi kesämajan myynnin yhteydessä. Kaikkien palstaa haluavien pitää ilmoittautua jonoon. Viljelypalstaa pitää viljellä joka vuosi ja palstojen tulee olla viljeltyjä toukokuun loppuun mennessä Helsingin kaupungin ohjeistuksen mukaisesti. Ilmoitathan mahdollisimman pian, viimeistään 30. huhtikuuta, jos luovut palstasta. Palsta-asioissa ota yhteyttä: palstatoimikunta@kivinokka.fi

Uudet venepoletit ja hylättyjen veneiden kohtalo

Kivinokkalaisten veneitä saa säilyttää vain “Maijan Kioskilta” kärkeen ulottuvalla ranta-alueella. Veneiden säilytys muualla, esimerkiksi oman majan vieressä tai rannassa, ei ole sallittua kaupungin uusittujen sääntöjen mukaan. Veneiden säilytysoikeudesta peritään 30 euron maksu/vene/vuosi. Kivinokkalaiset saavat säilyttää alueella yhtä venettä kesämajaa kohden.

Tänä vuonna uusitaan kaikkien veneiden poletit. Uusi poletti on oltava veneessä näkyvällä ja vene käännettynä 15.6. mennessä. Poletteja saat kevätkokouksen yhteydessä tai kesätyöntekijältä Vartiotuvalta arkisin kello 9–16.30.

Veneet, joita ei ole käännetty tai joista on poletti maksamatta, tulkitaan hylätyiksi veneiksi. Kaupunki on luvannut toimittaa veneet pois Kivinokasta.

Kesävesi

Kesävesi pyritään saamaan auki vappuun mennessä, ja vesi suljetaan lokakuussa, kun yöpakkaset alkavat. Vesitalkoot järjestetään 28.4. kello 11.30 alkaen.

Seuraa yhdistyksen verkkosivuja www.kivinokka.fi ja FB-sivua, niin saat tarkemman tiedon vesien avaamisen ja sulkemisen ajankohdista. Tieto löytyy myös Kivinokan ilmoitustaululta.

Kesärauha ja järjestyssäännöt

Vietämme kesärauhaa 17.6.–11.8.2024. Kesärauhan aikana metelöivä rakentaminen ja esimerkiksi aggregaatin käyttö on kielletty. Muistathan huomioida tämän, kun suunnittelet remonttia tai uuden kesämajan rakentamista. Myös rakennusjätteen poisvienti on hoidettava ennen tai jälkeen kesärauhaa, mielellään niin, etteivät jätteet seiso koko kesää Kivinokassa.

Kivinokassa on järjestyssääntöjen mukaan yörauha kello 23–7. Ethän soita musiikkia läpi yön ja otat naapurit huomioon, jos ilonpito venyy pidemmäksi. Silloin kannattaa siirtyä sisätiloihin.

Kevättalkoot ja syystalkoot

Kevättalkoot järjestetään 18.5. Tarkoituksena on siivota Kivinokan yleisiä alueita ja oman majan ympäristöä talven jäljiltä. Talkoolaisia tarvitaan myös tanssilavan ympäristön raivaamiseen ja siistimiseen. Tarkoitus on myös siirtää lahjoituksena saamamme uuden penkit ja pöydät tanssilavalle vartiotuvan talvisäilytyspaikalta. Kevättalkoisiin tilataan yhdessä Kartanon kesämajalaisten kanssa jätelavoja esimerkiksi sekajätteelle ja metallijätteelle. Tänä vuonna tuomme uimarannalle myös lavan painekyllästetylle puulle. Muistathan, että kesämajan purkujätettä tai ongelmajätettä ei saa tuoda lavoille, vaan se on itse toimitettava Sorttiin. Pienennettäviksi määrätyistä terasseista poistettuja painekyllästettyjä lautoja saa tuoda lavalle. Syystalkoiden ajankohta on 31.8. jonka jälkeen voimme yhdessä viettää venetsialaisia majoillamme.

Jätteiden lajittelu 

Viethän rakennusjätteet ja ongelmajätteet (kyllästetyt laudat, rikkinäiset kaasupullot ja jääkaapit, akut yms.) Sortti-asemille. Ne otetaan siellä vastaan ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Kivinokan roskiksessa rakennus- ja ongelmajätteet aiheuttavat huomattavia lisäkustannuksia ja painetta kesämajojen vastikkeiden korotukseen. Yhdistyksen roskalaatikot on tarkoitettu vain talousjätteille. Roska-astioiden ulkopuolelle ei saa jättää roskia tai huonekaluja. Sellaiset jätteet, jotka eivät mahdu roska-astian suuaukosta sisään, on vietävä itse pois. Saaritoimikunta selvittää vuoden 2024 aikana jätepisteen siirtämistä pois parkkipaikalta.

Autoilu

Kivinokassa on sallittua vain huoltoajo. Vältetään autoilua, jotta meidän kaikkien on turvallista liikkua ja saamme nauttia luonnon rauhasta. Viethän autosi välittömästi parkkipaikalle, kun painavat taakat on viety kesämajalle. Parkkeerausta valvoo kaupunki.

Jättipalsami ja Japanin tatar

Haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu jättipalsami on levinnyt Kivinokkaan. Toivomme mahdollisimman monen kesämajalaisen osallistuvan kasvien poistamiseen. Jättipalsamikasvustot on helppo hävittää: kasvit irtoavat helposti maasta yksitellen kitkemällä. Jos kasvit poistetaan viimeistään kukinta-aikana ennen siementen kypsymistä eikä siementäviä yksilöitä päästetä syntymään, häviää kasvi paikalta hyvinkin nopeasti. Myös esimerkiksi japanintatar ja kurtturuusu luokitellaan haitalliseksi vieraslajiksi. Laita vieraslaji kitkentä jätteet  jätesäkkiin ja kuskaa pussi parkkipaikalle. Laitamme parkkipaikalle erikseen rajatun alueen, jonne säkit kerätään ja Stara kuskaa ne tuhottavaksi.Löydät lisätietoa ja vieraslajien kitkemisohjeet osoitteesta https://vieraslajit.fi.

Saaritoimikunta

Syyskokouksessa valittu uusi Saaritoimikunta aloitti tammikuussa seuraavalla kokoonpanolla: Anna Kähkönen (pj), Pauli Jokinen (vpj), Annu Ahonen (sihteeri), Anne Anttonen, Mika Korkeakoski, Marjut Kuopus, Tarja Tenkula ja Kati Suvanto. Hallituksen varajäseninä toimivat Sippo Falck ja Lari Assmuth.

Saaritoimikunnan yhteystiedot löytyvät Kivinokkalaisten verkkosivuilta www.kivinokka.fi

Kivinokka.fi sivusto on uudistettu, ja tulemme lisäämään sivustolle tietoa sekä lomakkeita asioiden hoitamisen helpottamiseksi kevään aikana. Voit ottaa myös seurantaa Kivinokkalaiset ryn FB-sivun ja liittyä Kivinokan eri FB-ryhmiin. Lisää tietoa ryhmistä www.kivinokka.fi sivustolla. 

Kevät- ja syyskokoukset

Kivinokkalaiset ry:n kokoukset järjestetään tanssilavan edustalla uimarannalla, kevätkokous on 19.5. kello 14.00, ja syyskokous 1. syyskuuta kello 14.00 alkaen. Mikäli haluat ehdottaa sääntömääräisiin kokouksiin käsiteltäväksi toivomaasi asiaa, jätä ehdotus Saaritoimikunnalle kirjallisena kuukautta ennen kokousta (saaritoimikunta@kivinokka.fi). Kutsu kevätkokoukseen löytyy tämän kirjeen lopusta.

Yhteystiedot

Onko sinulla sähköpostiosoite, mutta saat laskut ja kevätkirjeen yhä paperisena? Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi isännöitsijälle (kivinokkalaiset@tilikoskinen). 

Kun saamme tiedon kulkemaan sähköisiä yhteyksiä pitkin,  yhdistys säästää postituskuluissa ja saat kaikki tiedotteet nopeasti perille.

Kivinokan isännöinti

Kivinokan isännöintiä hoitaa isännöitsijä Rva K. A. Koskisen Tili- ja toimistopalvelu Oy. Isännöitsijä hoitaa muun muassa kesämajakaupat ja rekisteröinnit. 

Hyvää ja leppoisaa kesän odotusta ja kesää kaikille,

toivottaa Kivinokan saaritoimikunta

Alustava tapahtuma-aikataulu 2024

Kesätapahtumat

Kivinokan kesätapahtumia järjestetään talkoilla. Kaikille avoimet kulttuuritapahtumat rahoitetaan pääosin apurahoilla.

HUHTIKUU

28.4. Vesitalkoot kello 11.30. Lähtö Vartiotuvan edestä. Talkoolaisille soppatarjoilu. Säävaraus.

TOUKOKUU

11.5. Sauna-info kesämajalaisille

18.5. Kevättalkoot, jätelavat 

19.5. Kevätkokous kello 14.00 tanssilavalla

KESÄKUU

15.6. Kello 19 Runopäivä tanssilavalla. Pirre Toikkasen monologi Voi Rakkaus. Maria Jotunin teksteistä dramatisoinut Soile Rusanen.

21.6. Juhannusjuhlat

HEINÄKUU

20.-21.7. Kivinokan tapahtumaviikonloppu ja jalkapallopeli Ponnarit-Kivinokka. 

ELOKUU

17.8. KinoKivinokka

31.8. Syystalkoot

SYYSKUU

1.9. Syyskokous kello 14.00 tanssilavalla

14.9. Kesäkauden päättäjäiset

LOKAKUU

Vesitalkoot järjestetään, kun yöpakkaset alkavat.

KUTSU KIVINOKKALAISET RY:N KEVÄTKOKOUKSEEN

Tervetuloa Kivinokkalaiset ry:n kevätkokoukseen sunnuntaina 19.5. kello 14.00 alkaen.

Kokous pidetään Kivinokan uimarannalla, tanssilavalla.

Jäsenyyksien tarkastukset aloitetaan kello 13.30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2023 sekä hallituksen vastuuvapauden myöntäminen. Kokouksessa päätetään myös yhdistyksen saunan rakentamisesta.

KEVÄTKOKOUKSEN ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

2. Esityslistan hyväksyminen

3. Kokouksen järjestäytyminen:

Valitaan kokoukselle:

–   puheenjohtaja

–   sihteeri

–   ääntenlaskijat

–   pöytäkirjantarkastajat

4. Toimintakertomus vuodelta 2023

5. Tilinpäätös vuodelta 2023

6. Tilintarkastuskertomus

7. Hallituksen vastuuvapauden myöntäminen

8. Saunan rakentaminen

9. Muut Saaritoimikunnalle kuukautta ennen kokousta kirjallisesti jätetyt esitykset

10. Kokouksen päättäminen