Kesämajan hankinta

Alueen vuokraus

Maja- alue on vuokrattu Helsingin kaupungin rakennusviraston viherosasto, jonka hallintaan alue siirtyi vuoden 1997 alusta alkaen. Siihen asti alueesta vastasi liikuntavirasto. Vuokraajana toimii Kivinokkalaiset ry, joka edelleen vuokraa majapaikkoja yksityisille helsinkiläisille.

Helsingin kaupungille maksettava vuokra on 430 euroa (2023) majalta. Tämän lisäksi jokaisen mökin omistajan pitää ottaa osaa alueen yhteisiin hoitokuluihin 130 eurolla vuosi. Mökkejä Kivinokkalaiset ry:n vuokraamalla alueella on 380 kpl.

Majat

Kesämajat ovat vuokralaisten omaisuutta. Kesämajan voi myydä ja majan maavuokrasopimuksen voi siirtää rakennusviraton viherosaston asettamilla ehdoilla. Majojen edelleenvuokraaminen on kiellettyä.

Majojen hinnat vaihtelevat suuresti sijainnista ja kunnosta riippuen.

Uusia majoja alueelle ei saa rakentaa. Sen sijaan vanhan majan paikalle saa rakentaa uuden majan Helsingin kaupungin rakennusviraton ohjeiden mukaisesti.

Majojen ympäristö

Kesämaja ympäristö tulee säilyttää mahdollisimman luonnonmukaisena, eikä sitä saa rajata aitaamalla, istutuksin, pensasaidoin, kiveyksin tai muina keinoin.

Tavoitteena on metsäinen, luonnonmukainen kesämaja-alue, ei siirtolapuutarha-alue.

Majan hankinnasta kiinostuneelle

Myytävien majojen ilmoituksia on mm. Kivinokan vahtituvan ilmoitustaululla. Myynnissä olevia majoja kannattaa etsiä myös esimerkiksi Oikotieltä tai Tori.fi-sivustolta.