Veneily ja laituripaikat

Kivinokkalaiset ry:n kesämajan omistajat voivat säilyttää Kivinokan rannoilla soutuveneitä tai pieniä perämoottoriveneitä Maijan kioskilta Kivinokan kärkeen ulottuvalla rantakaistaleella. Tämä on kaupungin osoittama paikka veneiden säilytykseen.

Veneiden säilyttäminen maksaa 30 euroa vuodessa. Tarvitset veneeseen poletin, joka kertoo, että veneesi on käytössä ja vuokra maksettu. Poletteja saat Saaritoimikunnalta: saaritoimikunta(@)kivinokka.fi.  

Veneet pitää kääntää 15. kesäkuuta mennessä ja laskea vesille. Hylätyt ja poletittomat veneet käsitetään ongelmajätteeksi ja poistetaan rannoilta.

Kivinokkalaisilla on 18 paikan venelaituri Vanhankaupungin lahden puolella. Jokaiselta venekunnalta peritään kertaluonteinen 120 euron liittymismaksu. Lisäksi laituripaikasta maksetaan laiturivuokraa noin 40 euroa vuodessa, ja veneilijät maksavat itse laiturin kunnostus- ja huoltokustannuksia, jotka vaihtelevat vuosittain. Venepaikan saaminen sisältää talkoovelvoitteen. Venepaikkoja saavat vain Kivinokkalaiset ry:n jäsenet.

Tällä hetkellä laituripaikkaa jonottaa noin viisi veneilijää. Vuosittain vapautuu 1–2 laituripaikkaa.

Kysy venepaikkaa: saaritoimikunta(@)kivinokka.fi.