Luvattomat veneet lähtevät Kivinokasta

Helsingin kaupungin edustajat saapuvat ensi viikolla merkitsemään huonokuntoiset ja poletittomat veneet Kivinokan rannoilla. Veneisiin merkitään siirtokehotuslaput. Jos kehotukseen ei reagoida, veneet tulkitaan hylätyiksi ja luvattomaksi roskaamiseksi kaupungin alueella. Kaupunki siirtää veneet heinäkuussa Tattarisun varikolle.

Kivinokkalaiset ry:n jäsenet voivat säilyttää veneitään vain Elannon kioskin ja Kivinokan kärjen välisellä maakaistaleelle. Veneistä on löydyttävä ajantasainen ja keväällä 2024 maksettu poletti. Veneiden säilytys muilla alueilla on kielletty. Vene kannattaa siirtää sallitulle alueelle viimeistään nyt, ettei sitä merkitä hylätyksi.

Tänä kesänä veneilijöiden on haettava kesätyöntekijältä erillinen vuositarra veneeseen. Tarran saa poletin maksukuittia vastaan 6. kesäkuuta alkaen. Polettimaksun voi näyttää vaikka kännykän verkkopankista, jos ei ole tulostinta saatavilla. Tavoitteenamme on, että yhdistyksen venerekisteri saadaan ajan tasalle ja polettilaskut lähetettyä veneiden oikeille omistajille.

Jos huomaat oman tai tuttavasi veneen laputettujen joukossa, olethan yhteydessä Helsingin kaupunkiin ja saaritoimikuntaan. Yhteystiedot löytyvät veneisiin laitetuista poistokehoituksista.

Veneen vuositarran 2024 saa kesätyöntekijältä Vartiotuvalta. Ota mukaasi kuitti maksetusta polettimaksusta.