Uimarannan vessa lukittu, Haisulivessaan kokeillaan uutta hajunestoainetta

Uimarannan risteyksessä oleva vessa siirtyi alkukesästä Kivinokkalaiset ry:n hallintaan ja siihen on laitettu numerolukko. Ovi aukeaa koodilla 193. Muistathan sulkea oven vessassa käydessäsi. Ovea sulkeasi nosta kahvaa ylöspäin oven sisäpuolelta niin, että lukon kieli tulee ulos. Vessa varataan nyt vain kesämajalaisten käyttöön, ja tarkoituksenamme on maalata vessan seinistä töhryt peittoon kesän aikana.

Kaupunki lopetti uimarannan vessan ylläpidon keväällä 2023, mutta Kivinokkalaiset on vastannut kaupunkilaisten ahkerassa käytössä olevan vessan tyhjennyksistä ja kuluista. Kaupunkilaisten käyttöön tuotiin keväällä 2023 uimarannalta löytyvä bajamaja, jonka hoidosta vastaa Helsingin kaupunki.

Viljelypalstojen vieressä olevaan niin sanottuun Haisulivessaan kokeillaan uutta hajunestoainetta. Vessan säiliöratkaisu on erilainen kuin muissa vessoissa, ja jättisäiliö vessan alla päästää enemmän tuoksuja ympäristöön kuin karusellimallisilla säiliöillä toimivat vessat.

Kivinokkalaiset ry:llä on seitsemän ulkohuussia käytössään ja kuusi niistä on jatkossakin kaikille avoimia. Kivinokka on ainut Helsingin kaupungin kesämaja-alue, jossa vessat eivät ole olleet lukittuja kaupunkilaisilta.