Muutoksia palstaviljelyyyn

Kivinokan palstoja vuokrataan jatkossa myös ei-kesämajalaisille. Saaritoimikunta on käynyt kaupungin kanssa keskustelua palstoista ja niiden ylläpidosta. Jatkossa meillä on a-jono ja B-jono. Kivinokkalaiset ry:n jäsenille palstamaksu on 30 euroa, muille 50 euroa.

Palstojen itsenäinen siirtäminen toiselle henkilölle ei ole sallittua. Kaikki irtisanomiset ja uudet palsta jaetaan peltotoimikunnan toimesta. Ole yhteydessä peltotoimikunta@kivinokka.fi

Kemialliset aineet

Kemiallisten torjunta-aineiden käyttö palstoilla on EHDOTTOMASTI KIELLETTY!  Palstoilla viljellään hyötykasveja, emmekä halua myrkkyjen imeytyvän maaperään ja sitä kautta lautaselle.

Kauriit ja aitaukset

Peurat eli ammattikielellä kauriit, nuo pastojemme suuret fanit popsivat kaiken suihinsa.

Palstavastaavamme Riikka Rusanen on ollut yhteydessä kaupunkiin ja kysynyt mahdollisesta aitauksesta palstojen ympärille. Aitaus on mahdollinen, tokikin meidän tulee se itse kustantaa (materiaalit ja pystytys) ja sille tulee olla suunnitelma ja lupa. Eli jos näin haluamme, niin mahdollista on.

On myös mahdollista että nykyiset jokaisen omat aidan joudutaan jossain kohtaa purkamaan, koska eivät ole luvallisia. Asioita hoitavat virkamiehet tulevat heinäkuun alussa katsastamaan tilannetta. Palstoja ympäröivät ojat tullaan myös syksyllä kaivamaan auki. Pastojen välejä kaupunki ei pysty kaivamaan koska tarvittaisiin 4m leveät työskentely väylät. Palstojen väleissähän kulkee vesijohtoja ja kaikkialle ei pääse koneilla.

Palstojen viljely tulee aloittaa toukokuun loppuun mennessä

Peltotoimikunta tarkkailee tilannetta ja antaa tarvittaessa huomautuksen, jos palstan viljelyä ei ole aloitettu määräaikaan mennessä. Mahdollisissa sairaustapauksissa kannattaa olla peltotoimikuntaan yhteydessä. Mikäli huomautukseen ei ole reagoitu määräaikaan mennessä, vuokraaja menettää palstan.

Rikkakasvit leviävät helposti palstalta toiselle. Meillä on myös kovasti uusia halukkaita viljelijöitä jonossa, joten haluamme jakaa palstat aktiivisille viljelijöille.

Lisätietoja palstojen viljelystä täältä. https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/muu-vapaa-aika/mokit-ja-viljelyspalstat/viljelyspalstat/viljelyspalsta-ohjeet

Löydät Kivinokan palstaviljelijät myös somesta: Kivinokan Palstaviljelijät Facebook – Liity mukaan!