Vesitalkoot sunnuntaina

Kivinokkalaiset ry:n kesävedet pyritään avaamaan sunnuntaina 28.4. Vesitalkoot järjestetään kello 11.30 alkaen, kokoontuminen on Vartiotuvalla Kivinokan aukiolla.

Kivinokkalaiset ry:llä on 160 vesipistettä ympäri kesämaja-aluetta. Talkoolaisia tarvitaan sulkemaan hanoja talven jäljiltä. Mahdolliset talvivauriot selviävät talkoiden aikana. Toivotaan ettei isompia remontteja tarvita, ja saamme vedet virtaamaan vapuksi.

Kivinokkalaiset ja Kartanon kesämajalaiset talkoilevat toukokuussa

Kivinokan perinteiset kevättalkoot järjestetään 18. toukokuuta kello 11 alkaen.

Siivoamme talkoissa yhteisiä alueita, tienvarsia ja majojen ympäristöä. Istutamme kesäkukat ja roudaamme uimarannalle uudet kalusteet. Tapahtuma järjestetään yhdessä Kartanon kesämajojen kanssa.

Kivinokkalaisille tulee jätettä varten kaksi sekajätelavaa ja yksi metallijätelava. Tilaamme tällä kertaa poikkeuksellisesti myös lavan käsitellylle laudalle, sillä vuoden loppuun mennessä Kivinokassa on pienennettävä terassit sääntöjen mukaisiksi, seitsemän neliön suuruisiksi. Lavalle voi siis tuoda yksittäisiä terassilautoja. Mökkien purkujätettä lavalle ei voi tuoda. Jätelavat ovat uimarannalla ja yksi sekajätelava sijoitetaan ns. haisulivessan eteen Kivinokantien varteen.

Kartanon kesämajalaisille tulee kaksi sekajätelavaa ja puutarhajätelavat. Lavat sijoitetaan perinteiseen tapaan kentälle.

Kun jätelava on täynnä, se on täynnä. Lavojen ulkopuolelle ei saa jättää tavaraa.

Ongelmajätettä lavoille ei voi laittaa. Maalit, liimat, lakat, liuottimet, asbesti, öljyt, loisteputket, kyllästetty puu, kaasupullot, akut sekä painepakkaukset ja -säiliöt on vietävä itse Sorttiin.

Soppatarjoilu Vartiotuvalla kello 14.00 alkaen. Tervetuloa talkoilemaan!

Kesävedet avataan ennen vappua

Kivinokan kesävedet pyritään saamaan auki ennen vappua. Vesitalkoot järjestetään sunnuntaina 28. huhtikuuta kello 11.30 alkaen. Kokoonnumme Vartiotuvalla Kivinokan aukiolla. Talkoolaisille tarjolla lämmintä soppaa.

Kaupunki on myllännyt Kivinokan tienpenkkoja asentaessaan uusia katuvaloja ja poistaessaan vanhoja valopylväitä. Nyt jännitetään, ovatko Kivinokkalaisten vesiputket säilyneet vahingoittumattomina remontista ja talvesta.

Jos huhtikuun lopulla on vielä yöpakkasia, talkoita siirretään. Ilmoittelemme tällöin uusista talkooajoista.

Kivinokkaan kaivataan juhannusjuhlia, kirppistä ja elokuvaa

Kivinokkalaiset ry ja Kartanon kesämajat ry järjestivät nettikyselyn, jossa tiedusteltiin, millaisia tapahtumia kesäkaudelle toivotaan. Vastauksia saatiin yli 130.

Kolme tapahtumaa nousi yli muiden: Juhannusjuhlat, KinoKivinokka ja kirppis. Myös muita musiikkitapahtumia kaivattiin kyselyn perusteella. Luontoretketkin saivat kannatusta.

Kyselyssä sai myös jättää vapa akenttä -vastauksia. Sinne vastattiin mm. seuraavaa: skumpakellunta, avoimet ovet, taidenäyttelyitä, urheilua ja jumppaa, tanssit, onkikilpailut.

Usein kysytyt kysymykset Kivinokan rakentamisesta

Kivinokan uudesta rakennustapaohjeesta on tullut paljon kysymyksiä saaritoimikunnalle. Moni majalainen suunnittelee nyt uuden majan rakentamista tai vanhan laajentamista, kun vuosia odotettu uusi rakennustapaohje on vihdoin valmis.

Saaritoimikunnan edustajat kokoustivat tänään kaupungin edustajien ja Kartanon kesämajojen edustajien kanssa rakennustapaohjeen tulkinnoista. Saaritoimikunnalle lähetetyistä kysymyksistä ja vastauksista on nyt koottu UKK, eli Usein kysytyt kysymykset yhdistyksen verkkosivuille. Tulemme päivittämään listaa, kun uusia kysymyksiä tulee.

Tämän vuoden aikana Kivinokkalaiset ry:n on tarkastettava kaikki kesämajat ja annettava korjauskehotukset sääntöjen vastaisista terasseista ja varastoista. Korjaukset on tehtävä vuoden 2024 loppuun mennessä. Kaupungin edustajat edellyttävät, että kaupungin rakennusvalvontaan toimitetaan vuoden lopussa lista huomautuksista ja niistä majoista, joissa korjaukset on jätetty tekemättä.

Rakennuslupien hakemisesta ja rakentamisesta löytyy lisätietoa täältä.

Akkukaapin lukko uusitaan, Peten Suutarista avaimet

Kivinokkalaisten kesämajalaiset voivat ladata kännykkänsä, trimmerin laturit ja muut sähkövehkeet akkukaapissa, joka löytyy uimarannan kioskirakennuksen takaseinältä. Akkukaapin avain on kuitenkin vuosien saatossa levinneet myös muiden kuin yhdistyksen jäsenten käyttöön. Akkukaapista on viety puhelimia ja kävipä joku lataamassa siellä sähköautoaankin. Tästä syystä akkukaapin lukko uusitaan keväällä. Tarkempi ajankohta varmistuu myöhemmin.

Kivinokkalaisten avaimet teetettiin aiemmin Herttoniemen suutarissa. Nyt yhteistyökumppani vaihtuu, sillä Herttoniemen suutari on nykyään Malmilla. Maitokärryjen ja kottikärryjen avain, lehtikopin avain ja akkukaapin avain löytyvät jatkossa kauppakeskus Hertzistä, Peten suutarista. Majalainen voi teettää itselleen oman kappaleen malliavaimista. Jokainen maksaa avaimensa itse, ja avaimia tilattaessa tarkistetaan kesämajan numero. Akkukaappiin ei kannata jatkossakaan jättää mitään arvokkaampaa vartioimatta. Sähköautojen lataus yhdistyksen piikkiin on kielletty.

Uuden majan rakentamiseen tiukemmat säännöt

Kaupungin syyskuussa hyväksymien uusien rakennustapaohjeiden mukana kesämajan rakentamisen valvonta kiristyy. Kaupunki velvoittaa yhdistyksen tarkastamaan rakentamista neljässä eri vaiheessa. Lisäksi saaritoimikunnan on hyväksyttävä rakennuspiirustukset ennen rakentamisen aloittamista.

Rakentaminen voi alkaa vasta, kun rakentaja on saanut kirjallisen hyväksynnän uuden majan rakennuspiirustuksilleen. Kun rakennuksen paikka on merkitty maastoon, tilanne käydään tarkistamassa paikan päällä. Seuraava tarkastus tehdään, kun perustukset ovat valmiit. Myös majan harjakorkeus on mitattava ennen kuin rakentaminen voi jatkua. Kun maja on valmis, tehdään lopputarkastus, josta majan omistaja saa kirjallisen todistuksen leimattuna.

Uusi rakennustapaohje määrää myös siitä, miten vanhoja majoja saa suurentaa. Majan laajennuksesta on toimitettava rakennuspiirustukset, ja myös laajennetussa majassa tehdään lopputarkastus.

Rakentamisesta peritään tarkastusmaksu

Kivinokkalaiset ry käyttää rakentamisen tarkistamisessa ulkopuolisia ammattilaisia. Uuden kesämajan rakentaja maksaa tarkastuksista 372 euron tarkastusmaksun. Kesämajan laajennuksesta maksu on 200 euroa. Maksu maksetaan yhdistykselle, joka tilittää palkkion ulkopuolisille ammattilaistarkastajille. Rakennuspiirustukset lähtevät tarkastettavaksi vasta, kun tarkastusmaksu maksu on suoritettu. 

Jos rakennuspiirustuksia ei voi hyväksyä tai esimerkiksi perustukset on tehtävä uusiksi, rakentajalta peritään 50 euron lisätarkastusmaksu jokaisesta uusintakerrasta.

Saaritoimikunta tekee parhaillaan tietokantaa, jonne tallennetaan jokaisen majan piirustukset ja lupamerkinnät.

RantaKiska aukeaa vappuna, Maijan kioski myyntiin

Kivinokan RantaKiska jatkaa uimarannalla myös kesän 2024. “Tarkoitus on avata vappuna”, kertoo kioskiyrittäjä Päivi Riihilahti-Syvänen. Toukokuussa kioski on auki viikonloppuisin. Kesäkuusta alkaen aina elokuun loppuun kioski on auki päivittäin.

RantaKiska toimi uimarannalla myös kesän 2023, ja kaupungilta on saatu lupa kioskitoiminnalle myös ensi kesäksi.

Kivinokan vanha Elannon kauppa, Maijan kioski ei ole käyttökunnossa. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päättää tammikuun lopulla kokouksessaan vanhan kioskirakennuksen laittamisesta myyntiin.

Yhdistykselle oma sauna

Kivinokkalaiset ry:n syyskokous 2024 pidettiin sunnuntaina 1.10. Kokouksessa tehtiin periaatepäätös järjestön oman saunan ja peseytymispaikan rakentamisesta.

Syyskokouksessa hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa vuodelle 2024 lukee näin:

”Uusi asemakaava antaa Kivinokkalaiset ry:lle mahdollisuuden rakentaa oman saunan pienelle uimarannalle. Pienimuotoisen saunan ja sen yhteyteen tulevan peseytymispaikan rakentaminen on yhdistyksen suurin yksittäinen rakennushanke pitkään aikaan. Yhdistyksen oma sauna on erittäin tarpeellinen: JHL:n operoima sauna lopettaa toimintansa, ja peseytymismahdollisuus on kesämajalaisille keskeinen mukavuustekijä, joka varmasti myös kasvattaa kesämajojen arvoa. Tavoitteena on rakennuttaa sauna vuoden 2024 aikana ja mitoittaa hanke siten, että noin ⅔  kustannuksista kyetään kattamaan yhdistykselle kertynein varoin.”

Syyskokouksessa tehnyt ehdotuksen mukaan toimintasuunnitelmaa täydennettiin näin:

”Lisäksi vuonna 2024 tehdään saunan käytölle säännöt, joilla varmistetaan, että sauna ei häiritse rannan käyttöä ja että sen kustannukset katettaisiin saunatoiminnan tuloilla.”

Syyskokouksessa päätettiin myös talousarviosta vuodelle 2024. Talousarvio sisältää 25 euron kertamuotoisen keräyksen järjestön saunan toteuttamiseksi.

Saunaprojektia edistää saunatyöryhmä, johon kuuluu Anna Kähkönen, Kati Suvanto, Sippo Falck, Vesa-Matti Virtanen, Juha Särelä sekä Annukka Alasko. Työryhmä tulee viestimään aktiivisesti hankkeen edistymisestä. Lisäksi jäsenille tullaan tarjoamaan mahdollisuus vaikuttaa tulevan saunan yksityiskohtiin.

Saunan rakentaminen tulee vaatimaan mm. sähköjen vetämisen pienelle uimarannalle sekä ratkaisun pesuvesien hallintaan. Lisäksi tullaan tarvitsemaan lukuisia lupia kaupungilta.

Mikäli kaikki etenee suunnitelman mukaan, on uusi sauna valmis loppuvuonna 2024. Siten viimeinkin myös Kivinokkalaiset ry:llä, kuten muillakin kesämajayhdistyksillä, olisi oma sauna sekä peseytymispaikka!

Lisätietoa etenemisestä on luvassa viimeistään alkuvuodesta 2024.

Kaikkien kivinokkalaisten vuokrasopimukset uusitaan

Kivinokkalaiset ry on uusimassa mökkiläisten vuokrasopimuksia loppuvuoden aikana. Taustalla on Helsingin kaupungin kanssa solmittu uusi maanvuokrasopimus, sen johdosta kaikkien kesämajalaisten vuokrasopimukset tulee uusia.

Isännöitsijä hoitaa nämä sopimusasiat ja merkittävä osa kesämajalaisista on jo saanut heiltä ohjeet ja asian hoitanutkin. Tässä lisätietoa, jotta vuokrasopimusten uusinta menisi mahdollisimman jouhevasti.

Pyydämme kaikki kesämajalaisia tutustumaan näihin ohjeisiin huolellisesti ja hoitamaan oman vuokrasopimuksensa mahdollisimman nopeasti. Mitä sujuvammin saadaan sopimukset uusittua, sitä pienempi lasku tulee yhdistyksellemme tästä varsin mittavasta projektista.

Uutta vuokrasopimusta varten tarvitaan:

  1. Asuinpaikkatodistus kaikilta mökin omistajilta. Todistus tulee toimittaa isännöitsijälle.
  2. Allekirjoitus uuteen vuokrasopimukseen. Suosittelemme sähköistä allekirjoitusta, se on kaikkien kannalta helpoin ja vähiten työläs vaihtoehto.

Ohjeistus asiaan liittyen tulee isännöitsijältä osoitteesta  kivinokkalaiset@tilikoskinen.fi.

Asuinpaikkatodistus tarvitaan kaikilta kesämajan omistajilta.

Asuinpaikkatodistus

Asuinpaikkatodistuksen saa tilattua Digi- ja väestötietoviraston (dvv.fi) nettisivuilta: https://dvv.fi/asuinpaikkatodistus

Toimita todistus/todistukset isännöitsijälle osoitteeseen kivinokkalaiset@tilikoskinen.fi.

Vuokrasopimuksen allekirjoitus

Kun olet toimittanut asuinpaikkatodistuksen isännöitsijälle, on sinulle oikeus allekirjoittaa uusi vuokrasopimus.

Suosittelemme ehdottomasti sähköistä allekirjoitusta. Sähköinen allekirjoituspalvelu vaatii kaikilta kesämajan omistajilta sähköpostiosoitteen ja verkkopankkitunnukset.

Varmista, että olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi isännöitsijälle. Voit antaa sähköpostiosoitteesi laittamalla viestiä osoitteeseen kivinokkalaiset@tilikoskinen.fi.

Pyyntö sähköiseen allekirjoitukseen tulee sähköpostiisi Signom-nimisestä palvelusta parin arkipäivän sisällä siitä, kun olet toimittanut todistuksen isännöitsijälle. Muistathan kurkata myös roskapostista, onko allekirjoituskutsu päätynyt sinne.

Mikäli sähköinen allekirjoitus ei onnistu, voit käydä allekirjoittamassa sopimuksen isännöitsijän toimistolla. Lisätietoa tästä saat osoitteesta kivinokkalaiset@tilikoskinen.fi.

Kiitos kaikille!

Oletko rakentamassa uutta majaa tai laajentamassa vanhaa?

Helsingin Kaupunkiympäristön ympäristö- ja lupajaosto hyväksyi syyskuussa Kivinokalle uuden rakentamistapaohjeen, jonka mukaisesti Kivinokkalaiset ry:n alueella voi rakentaa majoja tästä eteenpäin. 

Moni majalainen on odottanut uusia ohjeita pitkään, ja odotettavissa onkin, että Kivinokassa alkaa innokas rakentaminen keväällä 2024. Saaritoimikunta on jo vastaanottanut uusien kesämajojen piirustuksia hyväksyttäväksi ja koko joukon kysymyksiä uuden ohjeen tulkinnasta.

Rakennustapaohjeessa määrätään myös siitä, miten kesämajojen rakentamista on jatkossa valvottava. Yhdistyksen on tehtävä neljä tarkistusta uutta majaa rakennettaessa. Pyrimme laatimaan mahdollisimman pian ohjeistuksen siitä, miten rakennustarkastukset tehdään ja mitä se maksaa, jotta rakentaminen pääsee vauhtiin. 

Muutamista rakennusohjeen yksityiskohdista on keskusteltava kaupungin kanssa, jotta tulkinta on kaikille majalaisille sama. Olemme laatimassa vastauspatteristoa rakennustapaohjeeseen liittyvistä kysymyksistä.

Onko sinulla kysymyksiä rakennustapaohjeesta, uuden majan rakentamisesta tai vanhan laajentamisesta? Laitathan kysymykset pikaisesti, 24. tammikuuta mennessä, osoitteella saaritoimikunta@kivinokka.fi.

Lupaohjeistus pyritään saamaan valmiiksi ja rakennuspiirustusten hyväksyntä vauhtiin tammikuun loppuun mennessä. Tulkintaohjeistuksen tulemme tekemään myös mahdollisimman pian. Sen osalta joudumme kuitenkin odottamaan kaupungin vastauksia, joten tarkkaa aikataulua emme pysty vielä antamaan.

Kyselyyn vastanneet: yli 90 % haluaa saunan

Kivinokkalaiset ry:n Saunatyöryhmä teki syksyllä kyselyn siitä, millaisen saunan kivinokkalaiset haluaisivat. 

Kivinokkalaiset ry:n jäsenille tehtyyn kyselyyn vastasi 110 henkilöä. Muille kivinokkailijoille tehtyyn kyselyyn tuli 120 vastausta, joista 44 % oli Kartanon kesämajalaisia, 23 % Kivinokkalaiset ry:n jäseniä ja 18 % Herttoniemen siirtolapuutarhan mökkiläisiä. Ponnareista vastasi 1. Loput vastaajat olivat kaupunkilaisia, joilla ei ole majaa Kivinokassa.

Kyselyä jaettiin Kivinokkaan liittyvillä FB-sivuilla, joten se ei tavoittanut kaikkia kivinokkalaisia. Kysely ei ole myöskään mikään tieteellinen tutkimus, vaan sen avulla haluttiin kuulostella tunnelmia ja saada vinkkejä toiveista. Saunan rakentamisesta on tehty päätös yhdistyksen syyskokouksessa, joten kysely ei varsinaisesti mitannut saunan kannatusta. 

Kivinokkalaisten kyselyyn vastanneista 108 kannatti saunan rakentamista, kuusi vastusti.

Vastaajilta kysyttiin, mikä saunassa olisi tärkeää. Ennalta annetuista vaihtoehdoista sai valita viisi tärkeintä. 

Sekä Kivinokkalaisten (K) jäsenet että muut (M) kivinokkailijat vastasivat lähes yhteneväisesti.

Mahdollisuus päästä lämpimään suihkuun 78 % (K), 87 % (M).

Saunaan voi mennä joustavasti, kun aikataulu sopii 65 % (K), 50 % (M).

Sauna sopii Kivinokan rakennettuun ympäristöön 57 % (K), 60 % (M).

Saunaan voi tuoda vieraita 48 % (K), 47 % (M).

Saunassa on kiva yhteistila, jossa jutella muiden kanssa 43 % (K), 49 % (M).

Sauna ei aiheuta häiriötä lähialueelle 43 % (K), 41 % (M).

Lisäksi kyselyssä sai kertoa vapaasti ajatuksiaan, jos luettelosta ei löytynyt itselle tärkeitä vaihtoehtoja. Ehdottomasti eniten mainintoja sai se, että saunasta pääsee uimaan. Lisäksi toivottiin yhteistilaa ja terassia, jossa saisi vilvoitella löylyjen välissä.

Saunan palveluista toivottiin eniten yleistä naisten ja miesten vuoroa sekä mahdollisuutta käyttää suihkua saunavuorojen ulkopuolella. Kannatusta sai myös yhteinen uikkarivuoro, sillä se mahdollistaisi koko perheen yhteisen löylyttelyn samaan aikaan. Myös talvisaunaa ja avantouintia toivottiin. Kivinokkalaisten jäsenistä 68 prosenttia toivoi myös mahdollisuutta yksityisvuoroihin.

Suurin osa saunoisi kesäkaudella keskimäärin kerran viikossa (33 %). Useamman kerran viikossa saunoisi vajaa viidennes vastaajista.

MITÄ SAUNOMINEN SAISI MAKSAA?

Kyselyssä haarukoitiin myös sitä, minkä verran saunomisesta ollaan valmiita maksamaan. Kivinokkalaisten jäsenet olisivat valmiita maksamaan kahden tunnin yksityisvuorosta 40 (33,3%) – 50 euroa (25,9 %). Yksittäisestä saunavuorosta yleisellä vuorolla oltaisiin valmiita maksamaan keskimäärin kuusi euroa.

KUKA SAISI SAUNOA?

Kivinokkalaisten jäseniltä kysyttiin, kenellä tulisi olla oikeus käyttää saunaa. Saunan pitäisi olla vain Kivinokkalaiset ry:n kesämajalaisten käytössä 44 prosentin mielestä. Kivinokan kaikille majalaisille ja mökkiläisille oikeuden antaisi 47 % ja 14 prosentin mielestä saunomisoikeuden tulisi olla kaikille avoin maksua vastaan. 

Muiden kivinokkailijoiden mielestä saunan pitäisi olla avoin kaikille kivinokkalaisille (46 %) ja kaikille ihmisille (41 %), mikä ei ehkä ole yllätys. 87 % muista kuin Kivinokkalaiset ry:n jäsenistä oli myös halukkaita maksamaan saunomisoikeudesta vuosimaksua.

”Ostaisin mielelläni rakentamisen tueksi saunakortin esim. 100 euroa, joka olisi voimassa useamman vuoden ja jolla saisi saunoa vaikka 15 kertaa. Ja mielellään niin, että kortilla voisi maksaa useamman saunojan pääsymaksun.”

Kivinokkalaisilta kysyttiin myös, olisivatko he halukkaita osallistumaan saunan rakennuskustannuksiin vapaaehtoisesti, jos saunasta olisi siten mahdollista rakentaa paremmin omia toiveita vastaava. Yli puolet (54 %) oli valmis maksamaan vapaaehtoisesti lisää. Useimmat mainitut summat olivat 50, 100 ja 200 euroa.

TOIVEITA, HAAVEITA, PELKOJAKIN

Saunatoimikunnalle kertyi kyselystä paljon hyviä vinkkejä ja toiveita. 

On tietysti selvää, ettei kaikkia niistä voida toteuttaa jo ihan taloudellisistakin syistä. Myös infran puute Kivinokan kärjessä asettaa rajoitteita sille, kuinka isolle joukolle sauna voidaan avata. Saunatyöryhmä joutuukin paketoimaan unelmat realismin rajoihin.

Yllättävintä kyselyissä oli vastausten ja terveisten hyväntuulisuus ja kannustavuus; sauna on selvästi tärkeä osa Kivinokkaa ja Kulosaaren kartanon saunan lopetettua yhteisöllisiä kohtaamisia saunassa ja saunan terassilla kaivataan. Sauna on ollut myös paikka, johon kokoontuvat kaikkien Kivinokan yhdistysten väki ja tätä pidettiin vastauksissa tärkeänä.

Kivinokan kärjen uusi sauna ei valmistu vuoden 2024 aikana, jo pelkkiin lupahakemuksiin menee kuukausia. Kivinokan toimijat ovatkin selvittämässä, saisiko kartanon saunan vuokralle ensi kesälle, sillä kartanon myynti alkaa aikaisintaan keväällä. Tähän mahdollisuuteen ei ole kuitenkaan saatu vielä vastausta kaupungin päästä.

Tässä otos kyselyyn jätetyistä toiveista ja terveisistä.

”Mahdollisimman yksinkertainen, alueen arkkitehtuuria ja rakennustapoja kunnioittava ja ympäristöön sulautuva rakennus. Jos rakennetaan sauna vain osalle kesämaja-alueen asukkaista, se jakaa ihmisiä heihin ja meihin. Halutaanko korostaa erillisyyttä? Sauna on kuitenkin ollut kautta aikojen paikka, jossa kohdataan, vaihetaan ideoita, kuulumisia, rakennetaan yhteisöllisyyttä.”

”Kiitos että edistätte tätä! Peseytymismahdollisuus lämpimällä vedellä lisäisi meidän perheemme yöpymisiä paljon!”

”Upeaa olisi vihdoin saada alueelle sauna! Se lisäisi huomattavasti meidän oleskelua omalla mökillä. Lapset ovat hyvin vastahakoisia käymään kylmissä suihkuissa, joten lämpimän suihkun mahdollisuus olisi tosi tärkeä, jotta voisimme olla majalla pari, kolmekin yötä kerrallaan.”

”Toivon että uusi sauna ei tuo Kivinokkaan paljon ulkopuolisia ihmisiä, melua ja ilkivaltaa. Sen sijaan toivon että sauna parantaisi Kivinokan yhteisöllisyyttä ja hyvää henkeä!”

”Kiitos tulevasta ja kauan odotetusta saunasta🌹 Paikkakin on oikein passeli!” 

”Hyvä että vihdoinkin saadaan alueelle sauna, josta pääsee myös uimaan.”

”Minusta saunan kävijämäärä ei saa olla niin korkea, että se kuormittaa luontoa. Saunan jätevedet tullaan imeyttämään maaperään, joten epäilen suuresti, että jos koko kesämaja-alueen mökkiläiset käyttävät saunaa niin saunan jätevesistä syntyy ongelma. Ennemmin pienimuotoista ja toimivaa. ”

”Maisemaikkuna, vilvoitteluterassi istuskelupaikoilla, jääkaappi omia juomia varten, lasipullokielto sirujen välttämiseksi. Ainakin 1-2 yhteistä lenkkisaunavuoroa ja mahdollisuus varata omaan käyttöön muina aikoina. Ei vuoroja myöhälle yöhön, esim klo 22 voisi loppua. 

”Kovemmille saunojille lauteet lähemmäksi katon rajaa. Vrt. Kotiharjun sauna.” 

”Saunaranta pitäisi tasoittaa pienille uimareille. Myös laituri voisi olla hyvä niin pääsee saunasta helposti uimaan. ”

”Kiitos kun suunnittelette! Saunan ei tarvitse olla mikään luksus vaan paikka heittää löylyä. Helppo matka uimaan plussaa. ”

”Mahdollisimman pelkistetty mutta tilava puusauna mielellään. Ja avoin kaikille, niin saadaan käyttäjäkuntaa ja rahaa rakentamiseen ja pyörittämiseen. Toki voi olla vuoroja myös vain mökkiläisille.”

”Pidän tärkeänä, että sauna istuu maisemaan. ”

”Pikkuranta on jo nyt välillä rauhaton, joten sauna tuo varmasti sillä tavalla rauhallisuutta alueelle.”

”Lukollisia kaappeja jonne jättää arvotavarat. Kaappeihin pistoke, jotta voi ladata esim puhelinta samalla. Kaappi voisi maksaa esim 50 senttiä. ” 

”Kiva yhteistila vilvotteluun olisi tärkeää yhteisöllisyyden vuoksi.”

”Toivottavasti sauna sopii Kivinokan tunnelmaan, on moderni, mutta alueen luontoon ja mökkeihin sopiva. Toivottavasti saunaan tulee sopivasti näkösuojaa”. 

”Mahdollisimman oldschool. Paljon puuta. Mahd vähän muita materiaaleja.” 

”Omat juomat sallittu kuten kartanon saunallakin. Lisää viihtyvyyttä, sekä kävijöitä.”

”Saunan tulee kunnioittaa pienen uimarannan luontoarvoja ja estetiikkaa. Saunan tulisi olla pieni ja vaatimaton ja aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä majalaisille sekä uimarannan käyttäjille.”

”Suihkun pitäisi olla mahdollisuus päästä päivittäin ja esim. klo. 22.00 asti (vuorotyö).” 

 En ole innokas saunoja. Ajattelen, että pikku-uimaranta täyttyy saunasta. Arvostan, jos tulevalla saunalla on mahdollista käydä sovitusti suihkussa.”

Erilliset suihkutilat miehille/ naisille niin että niitä voi käyttää niin yhteissaunoissa kuin ilman saunaa. Yhteinen vilvoittelutila, jotta voi jutustella ja esim. yhteisvuoroilla (uimapuku) /tai ei) perheen / kaverien kanssa jutustella.”

”Toivoisin uintimahdollisuutta. Helsingin kaupungin omistamassa Iso Iiluoto on ihana sauna (puukiuas) ja ihana uinti mahdollisuus, portaat menee suoraa mereen, toivoisin samanlaista Kivinokkaan.”

”Lähelle uintimahdollisuuus, joka soveltuu myös lapsille. Tulemme ehdottomasti käyttämään jos – saunasta pääsee uimaan – on käytössä iltaisin töiden jälkeen – koko perhe voi saunoa yhdessä (sekasauna).” 

”Kausikorttimahdollisuus. Maksu ulkopuolisille hieman kalliimpi.”

”Makkarateline saunassa.” 

”Yhteinen vilvoiteluterassi (ei niin kuin jhl:n saunassa, miehillä ja naisilla oma vilvoittelupuoli).”

”Vihtomismahdollisuus.” 

”Edulliset käyntimaksut olisi jees! Laituri ja terassi olisi kivat! Kivet pois rantavedestä!” 

”Kivinokan henkeen ja tyyliin sopiva sauna.”

”Toivottavasti hanke toteutuu ja siitä on iloa mahdollisimman monelle.”

Kivinokkalaisten saaritoimikunta jakoi tehtävät

Kivinokkalaiset ry:n hallitus piti järjestäytymiskokouksensa maanantaina 15. tammikuuta.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2024 valittiin Anna Kähkönen ja varapuheenjohtajaksi Pauli Jokinen. Kumpikin on toiminut Kivinokkalaisten puheenjohtajana aiemmin. Sihteeriksi nimettiin Annu Ahonen.

Hallitus nimesi myös toimikuntia vuodelle 2024. 

Huoltotoimikuntaan kuuluvat Sippo Falck, Mika Korkeakoski, Kati Suvanto ja Veli-Matti Virtanen. Huoltotoimikunnan päätehtävä on kivinokkalaisten kesäveden saanti ja hanojen huolto.

Palstatoimikuntaan nimettiin Annu Ahonen, Kati Suvanto ja Tarja Tenkula. Toimikunta hoitaa viljelypalsta-alueen asioita.

Vene-vastaavana toimii viimevuotiseen tapaan Mika Korkiakoski.

Rakentamiseen liittyviä asioita varten perustetaan myöhemmin keväällä erillinen toimikunta. Sen tehtävänä on hoitaa rakennuslupa-asioita ja uuden rakennustapaohjeen tulkintoja ja hallinnoida tarkastuksia. Alkuvuoden tehtävää hoitaa koko saaritoimikunta.

Sauna-ryhmän tehtävänä on vetää yhdistyksen saunaprojektia. Ryhmään nimettiin Annukka Alasko, Sippo Falck, Marjut Kuopus, Anna Kähkönen, Kati Suvanto, Juha Särelä ja Virtanen Vesa-Matti.

Viestintätyöryhmään nimettiin Annu Ahonen, Lari Assmuth, Pauli Jokinen, Anna Kähkönen ja Kati Suvanto. Työryhmän tehtävänä on viedä yhdistyksen kotisivuprojekti maaliin kevään aikana ja pitää huoli siitä, että tieto kulkee kesämajalaisille.

Juhlatoimikuntaan kuuluvat Anne Anttonen, Pauli Jokinen ja Anna Kähkönen. Työryhmä vastaa juhannusjuhliin ja muihin Kivinokan kesätapahtumiin liittyvästä suunnittelusta. Saaritoimikunnan mielestä kesätapahtumia kannattaisi järjestää yhdessä Kartanon kesämajalaisten kanssa, joten toimikunnan kokoonpanoon odotetaan muutoksia ja täydennyksiä kevään aikana. 

Saaritoimikunta kokoontuu seuraavan kerran 12. helmikuuta.

Vapaaehtoinen kesämajan siirto mahdollista O-merkityille kesämajoille

Kivinokan uusi asemakaava sekä rakennustapaohje mahdollistavat tiettyjen kesämajojen vapaaehtoisen siirron uuteen paikkaan. Tämä mahdollisuus on ainoastaan niillä kesämajoilla, jotka on merkitty O-merkinnällä.

Vapaaehtoista siirtoa voi hakea tammikuussa 2024. Seuraava mahdollisuus on vuonna 2028.

Helsingin kaupungin asettamien reunaehtojen mukaisesti laaditut ohjeet löytyvät verkkosivuiltamme, alla linkki 👇

http://kivinokka.fi/mokkilainen/kesamajan-vapaaehtoinen-siirto/embed/#?secret=uMkPzWf9VV#?secret=wdpOmpotxd